Läs mer..." />

Klart: Sebastian Selin lämnar VSK för Hammarby IF

Klubbarna har idag kommit överens om en permanent övergång av VSK Fotbolls målvaktstalang till Hammarby IF.

Sebastian värvades till VSK under säsongen 2019 från Västerås IK som en stor målvaktstalang. Han fick fortsätta mellan stolparna i VIK säsongen ut innan han anslöt till VSK på riktigt från säsongen 2020.

Resan mot toppen har gått fort för den talangfulle målvakten som redan sommarn 2020 fick göra debut i seriematch för VSK i Superettan när båda ordinarie målvakterna var skadade. Han var vid tillfället 17 år gammal och alla som minns hans insatser vet att det gick bra för honom.

Under säsongen 2021 har Sebastian förlängt sitt kontrakt med VSK och samtidigt har planen varit utlåning för att få speltid i högre divisioner. Ett låneavtal slöts med Akropolis IF i Superettan där tanken var att Sebastian skulle få vara lagets förstemålvakt. Precis innan säsongen drog igång värvade dock Akropolis den gamle stormålvakten John Alvbåge. Det innebar förstås att konkurrensen ökade men som Sebastian själv berättat till klubbens hemsida tog John väl hand om honom och lärde honom mycket om målvaktsspel.

Låneavtalet med Akropolis bröts under sommaren och hösten har Sebastian spenderat utlånad till HTFF i Ettan Norra. Där har han spelat totalt nio matcher. Han hade säkert fått spela fler om det inte vore för att han blev återkallad att vara reservmålvakt i VSKs A-lag, då de ordinarie målvakterna varit skadade i perioder. Sebastian fick vid ett av dessa tillfällen göra ett inhopp i bortamatchen mot Värnamo.

Att Sebastian är en stor talang kan vi förstå då han under sin tid i VSK kallats till landslagsläger men även till landskamper där han fått representera Sverige.

Nu fortsätter Sebastians karriär på annat håll och VSK vill tacka honom för hans insatser för klubben som han representerat på bästa sätt under sin tid hos oss.

Vi önskar Sebastian lycka till på hans fortsatta fotbollsresa.