KLART: Sabetkar och Holm klara för Sportklubben

Två hett eftertraktade spelare, Sean Sabetkar och Samuel Holm med spel senast i Sollentuna FF, är klara för VSK Fotboll. Båda har skrivit tvåårsavtal. – Ända sedan jag fick höra om VSK så har det varit en klubb jag helst velat till, säger Samuel Holm.

Båda två kommer senast från spel i Sollentuna FF där de tillbringat de senaste säsongerna ihop. Nu hakar båda på VSK:s resa i Superettan.

– Det är jättekul såklart, det är ett steg uppåt i karriären samtidigt som man kommer till en bra förening med bra fotbollsspelare, säger Sean Sabetkar.

Varför väljer ni att ta det här steget nu?
– Jag har hört mycket gott om klubben. När vi mött dem med Sollentuna har de varit ett starkt lag, de tror på sin idé runt om i föreningen och på planen, säger Sean och Samuel fyller i.

– Ända sedan jag fick höra om VSK så har det varit en klubb jag helst velat till. VSK har etablerade fans, en fin arena och duktiga spelare. Jag har mött VSK tre gånger och det är ett lag som vill spela fin fotboll.

Vad känner ni att ni kan tillföra i VSK?
– Uppspelsfoten och även den jag är som person både på planen och utanför, där kommer jag tillföra med professionalism, säger Sabetkar.

– Den tävlingsinstinkt som jag besitter, jag är inte nöjd och vill alltid framåt. En bollskicklig spelare som förhoppningsvis kan hjälpa till att bidra med poäng, säger Holm.

På frågan vad de mest ser fram emot är svaret klart och tydligt från båda.

– Att starta igång i januari, lära känna grabbarna och folket runtomkring. Känna av att ha riktigt bra fans och bygga relationer på och utanför planen.

Sean Sabetkar om Samuel Holm:
– Det är en väldigt fin fotbollsspelare med enorma spetsegenskaper. Vi är olika på många sätt men rent inställningsmässigt är vi väldigt lika. Samuel är väldigt professionell och de som varit med i serien (division 1 norra) vet om hans högerfot, den är inte att leka med.

Samuel Holm om Sean Sabetkar:
– Sean är en fantastisk ledare först och främst, en otrolig människa. Han kommer alltid göra allt för alla, för att de ska må bra. På planen har han jättefina fötter, duktig spelförståelse och bra att täcka skott. Det känns jätteinspirerande att fortsätta den här resan vi gjort tillsammans i ytterligare några år.

Fakta
Namn
: Sean Sabetkar
Född: 28 april 1995
Moderklubb: AIK
Övriga klubbar: Vasalunds IF, Karlbergs BK, Sollentuna FF
Position: Back
Kontraktslängd: 2 år

Fakta
Namn
: Samuel Leach Holm
Född: 9 oktober 1997
Moderklubb: IFK Österåker
Övriga klubbar: Djurgårdens IF, Åtvidabergs FF, Sollentuna FF
Position: Mittfältare
Kontraktslängd: 2 år

 

Samuel Holm

Sean Sabetkar

Dan Kiwii Persson