KLART: Rödlund skriver A-lagskontrakt

I somras blev det klart med en övergång från Enköpings SK till VSK Fotboll. Efter en månads träning med A-laget är det nu klart att Hugo Rödlund skriver ett treårsavtal med VSK Fotboll. – Fantastiskt att tillhöra klubben jag alltid velat tillhöra, säger Hugo Rödlund.

En månads utvärdering är klar och den nya tränarduon Thomas Gabrielsson och ”Jocke” Gunnarsson vill behålla Hugo i A-lagsverksamheten.

– Det var en väldigt lärorik period och jag fick lära mig mycket och spela en annan typ av fotboll än jag var van vid från tidigare. Jag fick mycket information om hur jag ska agera i vissa situationer och jag är väldigt tacksam att jag fick den möjligheten.

Hugo är en stor talang som under sin första tid i VSK fått känna på miljön i A-laget och visat att han klarar av det, han har dessutom belönats med en uttagning i U17-landslaget. Närmast väntar höstsäsongen som startar upp idag, med en öppen träning 17.00 på Solid Park Arena.

– Det känns helt fantastiskt att få tillhöra den klubb jag alltid velat tillhöra, och att få representera A-laget är bara ett plus. Jag ska se till att göra mitt bästa.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– Jag är en kreativ fotbollsspelare med en bra vänsterfot, relativt kvick skulle jag också säga.

Höstsäsongen drar igång i eftermiddag, vad ser du mest fram emot?
– Att få träna och komma närmare grabbarna i laget, sen utvecklas så mycket som möjligt. Jag ska göra det bästa av situationen och lära mig massor.

Ado Sadzak, sportsligt ansvarig i styrelsen, om Hugo Rödlund:
– Hugo är en otroligt intressant spelartyp med en fantastiskt skön spelstil och blick för spelet. Han är teknisk, rör sig fint på banan och är en elegant spelare. Det tar tid att anpassa sig för tempot när man går från division tre till division ett och det är ett hårt jobb framöver, men Hugo har alla förutsättningar då han dessutom är väldigt ambitiös.

Fakta
Namn: Hugo Rödlund
Född: 23 februari 2001
Position: Mittfältare
Moderklubb: Skiljebo SK
Tidigare klubbar: Gideonsbergs IF, IFK Västerås, Enköping SK
Aktuell: Skriver ett treårsavtal med VSK Fotboll

 

Dan Kiwii Persson