Klart: Pontus Fredriksson till VSK Fotboll

Pontus Fredriksson, som provtränade med laget tidigare i januari, är nu helt klar för Grönvitt. 23-åringen har skrivit på ett tvåårsavtal som sträcker sig över säsongen 2021.

Pontus Fredriksson har Kalmar FF som moderklubb men kommer närmast från spel i division 1-klubben Åtvidabergs FF. Totalt har det blivit fyra säsonger i division 1 – nu ser den spelskicklige försvararen fram emot att ta nästa steg i sin karriär.

– Det känns jättebra och spännande att vara här, detta är exakt vad jag ville. Jag har spelat i division 1 i fyra år nu och känner mig redo att ta mig an Superettan, det känns som ett naturligt och bra steg för mig, förklarar smålänningen.

Pontus har under sin karriär spelat både som mittback och vänsterback. Han ser sin vänsterfot som sin främsta styrka och egenskap.

– Jag är en modern och spelskicklig försvarare som gillar att sköta uppspel, driva upp boll och hitta kortpassningsspel. Huvudspelet är också det en stark egenskap jag besitter, säger Pontus.

Pontus var skadad under fjolårssäsongen, men nu känner han sig i gott slag igen.

– Jag har haft tid att rehabilitera mig, status nu är bra! Kroppen och formen känns kanon vilket jag fick visa på provträningarna. Jag är nog relativt okänd för många, jag tror jag kan bli en positiv överraskning, säger Pontus Fredriksson.

Sportchef, Robin Blommé, kommenterar nyförvärvet:

– Det är väldigt kul att kunna välkomna Pontus till klubben. Han bekräftade under sitt provspel de goda kvaliteter som vi hade sett sedan tidigare och han kommer att bidra till en stenhård konkurrens i backlinjen samt utöka valmöjligheterna för tränarna.

Pontus Fredriksson kommer bära nummer 26 och ansluter till klubben omgående.