KLART: Persson klar för två nya år

En supporterfavorit har gjort klart med en förlängning i Grönvitt, Dennis Persson stannar ytterligare två år.  – Jag älskar klubben för mycket och det fanns inte en tanke på att lämna, säger Dennis Persson.

Förhandlingarna gick fortare än man tänkt sig från början, på Dennis initiativ.

– Jag sa att ”vi sätter oss och gör klart på en gång”, annars var tanken att jag skulle fundera på erbjudandet några dagar och återkomma. Det gick fortare än det var tänkt, men jag hade inga intentioner på att lämna.

Detta trots att det funnits intressenter som jagat Perssons underskrift.

VSK är kända för att ha ett roligt spel och det fanns folk och andra klubbar som var intresserade, det är smickrande såklart. VSK har tur, jag älskar klubben för mycket och det fanns inte en tanke att lämna klubben.

När VSK senast spelade i Superettan, 2011, tillhörde inte Dennis Persson A-lagstruppen.

– Jag och Simon (Johansson) kom upp efter Tronêt (Filip) och Danne (Svensson), vi var uppe och kände på så som Videhult (William) gjort i år. Vi var aldrig nära en matchtrupp men var med och tränade då och då. Säsongen efter blev vi uppflyttade i A-laget och från den stunden fram till att vi säkrade Superettan i år har det inte funnits något annat. Jag ska spela i Superettan med VSK.

Hur känns det att stanna kvar i Grönvitt och spela i Superettan?
– Vi som har varit med från botten till det här så är det helt otroligt, det är en helt annan klubb och förening. För första gången någonsin är det positiva vibbar, fansen skakar hand med styrelsemedlemmar, spelare vill till oss och gör allt för att komma hit, säger Dennis och fortsätter.

– Det ska bli kul att gå in i en säsong där vi inte är utmålade favoriter utan kan spela som ”underdog”, jag tror att det kommer gynna oss. I år har vi spelat under press och spelet var inte alltid 100%, mot Akropolis såg man att vi är ett lag som är extremt skickliga och många Superettanlag borde vara rädda för det nästa år.

Snart är det december och uppehåll, för Dennis väntar en kortare semester innan han siktar mot försäsongen. Han skickar även med en uppmaning till alla supportrar.

– Jag vill uppmana att så många som möjligt går och köper säsongskort när de släpps, vi behöver verkligen alla på plats när Superettan drar igång.

Dan Kiwii Persson