KLART: Pedro Ribeiro till VSK Fotboll

Grönvitt gör nu sitt andra nyförvärv inför säsongen 2020 och det med Brasilianaren Pedro Ribeiro som förra säsongen spelade i IK Frej men även med meriter från MLS i USA. 
–Jag är väldigt exalterad att vara här och ser mycket fram emot säsongen 2020

Fostrad i Atletico Mineiro tog karriären fart i USA med spel i MLS (Major league soccer) klubbarna Philadelphia Union och Orlando FC. Via Penn FC och Fresno FC i USL (United States soccer league) hamnade sedan Pedro i Sverige och IK Frej och är nu alltså Grönvitts senaste nyförvärv.

-Vi har följt Pedro under året och är väldigt glada att han i framtiden kommer tillhöra VSK. Han har en fin mix av fysik och teknik och besitter ledaregenskaper samt en personlighet som kommer tillföra mycket till truppen säger VSK Fotbolls sportchef Robin Blommé.

Under fjolåret så startade Pedro samtliga matcher som han var tillgänglig (2 avstängningar) och var en av de viktigaste spelarna för seriekonkurrenten IK Frej. 

-Jag är väldigt exalterad att vara här och ser nu fram emot säsongen 2020, det känns väldigt kul att vara i en klubb som har höga mål och ambitioner säger Pedro Ribeiro.

Kontraktet sträcker sig över 2 år


Bild: Christian Enbom