Klart: Pedro Ribeiro förlänger med VSK

Pedro Ribeiro visade under försäsongen i cupspelet hur viktig han är för VSK:s spel. Sen kom vadskadan i början av seriespelet, som hållit honom borta från spel i fyra månader. Nu är han snart redo för spel igen och i veckan har han förlängt sitt kontrakt med klubben till utgången av 2022.

Vi tog ett snack med Pedro om förlängningen och hur han kämpat med att komma tillbaka.

Pedro – Grattis till kontraktsförlängningen.

– Tack så mycket, det känns väldigt bra att ha förlängt med klubben. Jag har haft en dialog med Herman (Ottosson). Det har varit bra samtal och han har varit tydlig med att klubben tror på mig och vill ha mig kvar trots det långa skadeuppehåll jag har just nu.

– För mig känns det likadant – jag vet vad jag kan på fotbollsplanen och att jag verkligen kan bidra när jag spelar. Jag har verkligen kämpat hårt för att komma tillbaka och lagt ned mycket tid och kraft på rehabiliteringen. Nu ser jag ljuset i tunneln och jag är verkligen peppad att få börja spela igen.

När tror du att du kan vara tillbaka i spel?

– Senaste veckorna har jag börjat träna med laget och sista träningarna har jag deltagit i alla träningsmomenten. Det känns bra men det återstår en del test innan jag blir helt friskförklarad och redo för match. Om allt går som jag hoppas kan jag nog sitta på bänken i nästa match och kanske göra ett inhopp. Efter det siktar jag på att spela resten av matcherna om tränarteamet vill ha mig på planen.

– Det är ett tufft för laget just nu och jag vill verkligen ut på planen och hjälpa till, säger Pedro.

Berätta om den skada du haft – du har varit borta i fyra månader och missat halva säsongen.

– Det är en vadskada som har levt sitt eget liv kan man säga. Jag har haft en muskelskada tidigare och jag vet att vadskador kan vara besvärliga eftersom de ofta tar lite längre tid att komma tillbaka ifrån än andra muskelskador. Jag började min rehabprocess som planerat. Bedömningen var att det skulle ta sex till åtta veckor innan jag var tillbaka i spel.

– Efter fyra veckor började jag stegra träningen enligt plan men efter ett pass kände jag att det inte var bra. Jag gjorde en ny ultraljudsundersökning och det visade sig att muskelskadan var värre än den ursprungliga.

– Undersökningen gjordes 3:e juni. Sen dess har jag försiktigt och långsamt tränat mig tillbaka. Det har varit frustrerande och tagit lång tid, men jag är som sagt förhoppningsvis snart redo för spel, säger Pedro avslutningsvis.  

Så här säger akademi- och sportchef Herman Ottosson om förlängningen av Pedros kontrakt:

”Att förlänga med Pedro har varit naturligt då vi vet vilken bra fotbollsspelare han är. Han är mycket professionell och bidrar bra till gruppen på många sätt. På planen är han mångsidig och vi kan använda honom på flera positioner, i backlinjen såväl som på mittfältet”.