KLART: Pedro Ribeiro förlänger med VSK Fotboll

Pedro Ribeiro fick säsongen 2023 förstörd av en fotfraktur. Nu har brassen skrivit på ett korttidskontrakt med VSK för att få chansen att ta sig tillbaka.

Pedro Ribeiro i aktion på Tele2 Arena i cupmatchen mot AIK, februari 2023.

Pedro Ribeiro har varit en stöttepelare i Grönvitt sedan han värvades från IK Frej inför säsongen 2020. Detta spelåret blev dock inte vad vi alla hoppats på.

Mittfältaren hoppade in mot AIK (1–1) på Tele2 i Svenska cupen och var dominant när han startade bredvid Daniel Ask borta mot Varbergs Bois (seger med 2–0). Men i den sista gruppspelsmatchen, hemma mot Östersunds FK, fick han en brysk stämpling på foten vilket ledde till en fraktur i mellanfotsbenet. Den höll honom borta från spel hela våren. 

När han väl var redo för comeback borta mot Gais i juli så slogs skadan upp under det korta inhoppet då VSK vann med 2–0. Då beslutade läkarna att genomföra en operation. Foten är nu läkt och Pedro Ribeiro har fått klartecken att gå in i träning lagom till att truppen går på uppehåll.

VSK har skrivit ett avtal med brassen till 15 mars för att under försäsongen värdera om 33-åringen är i fysiskt skick att kunna ingå i den allsvenska truppen.

Pedro Ribeiro:

– Att signa det här kontraktet betyder mycket för mig. Klubben ger mig ett förtroende och en chans att komma tillbaka och visa att jag fortfarande har mycket att bidra med till laget, både på och utanför planen. Västerås har blivit mitt andra hem och jag är glad över att fortsätta min resa här. 

Kalle Karlsson:

– I det flesta fall hade vi inte övervägt att förlänga med en 33-åring som varit skadad i ett år. Men Pedro Ribero är inte heller någon vanlig spelare. Jag anser att han har unika egenskaper – även på allsvensk nivå – och jag ser honom kunna bli en viktig rollspelare nästa år. Men det förutsätter att han är hel och fit och det får vi nu möjlighet att värdera under försäsongen.


Missa inte att göra som över 900 andra – köp ditt säsongskort nu och säkra din plats på Hitachi Energy Arena i Allsvenskan 2024!