Klart: Patric Åslund lämnar VSK Fotboll

VSK Fotboll är överens med Djurgårdens IF om en övergång för mittfältaren Patric Åslund. 21-åringen spelar våren ut med Grönvitt och ansluter till DIF under sommaruppehållet.

Patric Åslund, som inledde karriären i Västerås IK, kom till VSK:s akademi som 15-åring. Där gick han hela vägen innan han debuterade i Superettan i juni 2021 i en bortamatch mot Gif Sundsvall.

Under säsongen 2022 kom ett litet genombrott för Patric Åslund då han gjorde tio mål i division 1 norra på lån hos Motala AIF. Väl tillbaka i Grönvitt inför säsongen 2023 var han redo att etablera sig på allvar. Och vilken säsong det blev. Med fyra mål och sex assist var han i allra högsta grad bidragande till den allsvenska uppflyttningen och han var efter säsongen nominerad till priset som årets unga spelare i Superettan.

Under vintern har intresset varit stort för spelaren och VSK har nu kommit överens med DIF om en försäljning.

Ett krav från VSK var att få behålla Patric Åslund under våren för att få tid att hitta en ersättare.

Kalle Karlsson, manager:

– En del i att bygga den här klubben är att utveckla spelare som sedan blir redo att ta nästa kliv i sin karriär. Vi är glada för Patrics skull, för den otroliga resan han gjort, och vi är också glada över att vi som klubb bryter ny mark på det här området. Med den summan vi har fått kan VSK förhoppningsvis återinvestera pengarna på ett smart sätt och på sikt ta nya kliv. Jag är också glad att Västeråspubliken får möjligheten att se Patric representera sin hemstad under våren den här historiska säsongen i allsvenskan.