Klart: Olle Edlund lämnar VSK Fotboll

Olle Edlunds kontrakt med VSK Fotboll går ut efter säsongen och nu står det klart att det inte blir någon fortsättning i Grönvitt.

Olle Edlund, 23, värvades till VSK från IK Frej av Thomas Askebrand inför säsongen 2021. Efter en första vår med begränsad speltid fick Edlund en nyckelroll på hösten när nyinsatta tränaren Kalle Karlsson flyttade ned den tidigare Hammarbytalangen i en defensiv mittfältsroll. Där gick Olle Edlund från klarhet till klarhet på mittfältet bakom bland andra inlånade Taha Ali. Han bidrog i högsta grad till att kontraktet säkrades tack vare en stark avslutning i Superettan då laget gick obesegrat i sju raka matcher.

Säsongen 2022 var Olle Edlund bofast som defensiv mittfältare under våren, för att sedan få en mer offensiv roll under hösten när laget bytte formation till 3-4-3.

Under årets säsong har Olle Edlund startat de flesta matcherna på centralt mittfält bredvid Daniel Ask. Det blev tre fullträffar för Edlund under året, två av dem kom i mötena med Skövde AIK och ett hemma mot Jönköpings Södra. Den mest minnesvärda för publiken på Hitachi Energy Arena är förmodligen det skruvade skottet som letade sig in via ribban hemma mot Skövde AIK (4–0) i juni.

VSK tackar Olle Edlund för hans insatser i Grönvitt och önskar stort lycka till i den fortsatta karriären!


Kalle Karlsson:

– Olle har haft en fin utveckling i klubben. Han var magnifik hösten 2021 när vi flyttade ned honom i planen och han spelade som ensam sexa och laget presterade en helt otrolig anfallsfotboll. Inför 2024 kommer vi satsa på andra alternativ. Jag kan inte nog understryka vilken fin person Olle har varit utanför planen under tiden jag och Alexander Rubin lett laget så vi önskar honom all lycka framöver.


Julen närmar sig med stormsteg och det börjar bli hög tid att ordna med de julklappar du ska ge bort. Vad kan vara en bättre julklapp än att ge bort ett säsongskort för Allsvenskan 2024 till en när och kär! Visst vill du säkra platsen som den Grönvita supertomten på julafton som kom med de bästa presenterna! Slå till redan idag!