KLART: Nushi tillbaka i Grönvitt

I våras skrev VSK Fotboll ett korttidskontrakt med Rinor Nushi, efter en skada valde man att inte förlänga när kontraktet gick ut. Nu är Rinor tillbaka i Västerås och stannar under höstsäsongen. – Det känns som att man fått en ny chans, säger Rinor Nushi.

Rinor fick tidigare i säsongen en skada under en U21-match, en skada som hållit honom borta från fotbollsplanen i tre månader. När kontraktet gick ut med VSK i somras valde Grönvitt att inte förlänga. Den senaste månaden har Rinor tränat stenhårt för att ta sig tillbaka från skadan och bedöms vara spelklar till seriestart.

– Det har varit ganska tufft för mig mentalt och fotbollsmässigt. Jag har inte kunnat spela fotboll i drygt tre månader och det har funnits tankar från och till om man ska spela fotboll eller hålla på med något annat. Det tog väldigt hårt på mig, men jag har kört på och min rehab har gått bra.

Det blev klart tidigare idag att det blir en fortsättning i VSK, hur känns det att vara tillbaka?
– Det känns som att man fått en ny chans och en nytändning i livet och fotbollen. Jag är bara glad att jag får en chans till och uppskattar det verkligen och jag ska se till att bidra.

Thomas Gabrielsson har varit tydlig med att han vill ha Rinor i laget, något klubben lyssnat på och sett till att få tillbaka Rinor.

– När en tränare vill ha dig och ringer och berättar hur han vill använda dig så är det skönt för självförtroendet och det är sånt man behöver efter en skada.

Laget samlades 15.30 på söndagen för att dra igång höstsäsongen där nya tränarduon Thomas Gabrielsson och ”Jocke” Gunnarsson inledde med ett kortare samtal. 17.00 kliver laget ut på Solid Park Arena.

– Det pirrar i kroppen och jag vill bara sätta på mig fotbollsskorna, det ska bli kul att få träna och träffa grabbarna igen.

Thomas Gabrielsson, huvudtränare VSK Fotboll, om valet av Rinor Nushi:
– Det är en kille som vi vet exakt vad vi får från och jag vet att det finns ännu mer att hämta ur honom. Han är väldigt teknisk, explosiv, kreativ och gillar att utmana en mot en och kan både göra assist och mål.

Fakta
Namn: Rinor Nushi
Född: 11 januari 1996
Position: Mittfältare
Moderklubb: Alby IF
Tidigare klubbar: West Ham United, Atletic FC, AFC Eskilstuna
Aktuell: Skrivit ett korttidskontrakt med VSK Fotboll som sträcker sig under höstsäsongen

 

Dan Kiwii Persson