Klart: Mohammed ”Momme” Mahammed ansluter till VSK Fotboll

Det har spekulerats i media en längre tid.
Men nu är det klart, tjugofyraåringen ansluter till VSK på ett tvåårigt kontrakt.
– VSK är en klassisk klubb och jag ser mycket fram emot att få representera Grönvitt, säger Mohammed.

Vi får tag i ”Momme” när han sitter i bilen på väg till Västerås från Linköping för att göra den avslutande läkarundersökningen.

Välkommen Mohammed, hur känns det att vara klar för VSK?

– Det känns väldigt kul och spännande för mig. I mina ögon är VSK en klassisk klubb och jag ser mycket fram emot att få representera Grönvitt.

Varför blev det VSK?

– Jag har haft en dialog med Kalle (Karlsson) ganska länge om hur han tänker runt mig och hur VSK spelar. Jag tycker han har haft bra idéer som passar mig och hur jag vill spela fotboll. Sen är det fina killar i laget så till slut var det ett ganska lätt var för mig.

Det är nog inte så många som känner till vem du är, kan du berätta lite om vart ifrån du kommer och hur din fotbollskarriär sett ut så här långt.

– Jag är född och uppvuxen i Linköping och har bott där hela mitt liv. Jag spelade i olika klubbar i Linköping under min uppväxt. När jag blev lite äldre gick jag till AFK Linköping som jag spelade med i div 2 och 3. Sen blev det Åtvidabergs FF där jag varit de två senaste åren.

Vilken position har du på planen?

– Jag kan spela ytter eller i någon av de offensiva centrala positionerna och som jag förstått så är det också där Kalle tänker använda mig.

Vad tror du att du kan bidra med på planen?

– Jag skulle säga att jag är en kreativ spelare som är bekväm med bollen. Jag är duktig i en-mot-en situationer och jag gillar att ha mycket boll.

När kan vi få se dig i träning och spel?

– Jag håller på att avsluta mitt jobb här i Linköping så jag kommer vara på plats i Västerås från och med måndagen den 28:e februari, säger ”Momme” avslutningsvis.

Vi hälsar Mohammed välkommen till Grönvitt och önskar honom lycka till.