Klart: Mohammed Mahammed lämnar VSK Fotboll

VSK Fotboll har valt att inte förlänga med Mohammed Mahammed när avtalet nu löper ut efter säsongen.

Mohammed Mahammed, 26, anslöt till VSK Fotboll inför säsongen 2022 från Åtvidabergs FF. Den irrationella dribblern gjorde en bejublad debut i startelvan i femte omgången i hemmamötet med Örebro SK där han var planens lirare i första halvleken i matchen som VSK vann med 2–1.

”Momme” spelade till sig en ordinarie tröja under våren och svarade för ett par iögonfallande insatser, bland annat hemma mot Halmstad BK (2–2). I omstarten efter sommaruppehållet borta mot Skövde AIK i slutet av juni fick dock säsongen ett abrupt slut. ”Momme” tacklades bryskt bakifrån och drabbades av dubbla frakturer.

Det dröjde till juli 2023, över ett år, innan han var redo för comeback i seriesammanhang, då han hoppade in i slutminuterna borta mot Gif Sundsvall. Det blev ytterligare 11 inhopp och 2 starter under hösten där Grönvitt grejade ett historiskt avancemang till allsvenskan.

Mohammed Mahammeds avtal gick ut efter säsongen och klubben har valt att inte erbjuda en förlängning.

VSK tackar Mohammed Mahammed för hans insatser i Grönvitt och önskar honom lycka till i sin fortsatta karriär!

Kalle Karlsson, manager:

”Momme hämtades in som en joker och när vi väl fått upp honom i fysisk form blev han snabbt en tillgång för laget. Tyvärr kom skadan precis vid fel tillfälle – precis då han var på väg att spela sig till en ännu större roll. Han har kämpat sig tillbaka till planen på ett beundransvärt sätt och från klubbens sida vill jag verkligen tacka Momme för att han varit en så fin ambassadör för VSK i alla sammanhang – på planen, i omklädningsrummet och i skolorna som spelarna har besökt.”