KLART: Mittfältsmotorn stannar i Grönvitt

Med två raka säsonger i Grönvitt bakom sig förlänger Jonas Hellgren sitt kontrakt med VSK i ytterligare två år. – Det känns jättebra, säger Jonas Hellgren.Jonas återvände till VSK inför säsongen 2016 efter fyra säsonger i högre divisioner. Diskussionerna om det nya kontraktet har gått smärtfritt.

– Vi visste var vi hade varandra från början och det är skönt att det är klart. Jag tror på det klubben säger och vi har en bra trupp, bra förutsättningar och alla möjligheter till att lyckas.

Varför väljer du att förlänga?
– Jag vill vara med på den här resan och trivs väldigt bra här i stan, jag vill se till att VSK spelar elitfotboll så snart som möjligt.

Jonas blickar tillbaka på en säsong med 19 startade matcher, men också en säsong med skadeproblem.

– För egen del har det varit mycket skador men klubben har visat att de tror på mig och jag vill göra allt för att betala tillbaka genom att vara på planen och hjälpa klubben uppåt, säger Jonas och blickar fram mot den kommande säsongen.

– Jag tror stenhårt på laget. Vi kör stenhårt nu i november, mycket fys. Vi är nere i gruvan och kör, förhoppningsvis blir vi ännu starkare nästa år och tar en av platserna upp.

Fysträningen är det Claes Hellgren och Hans Johansson som håller i, något Jonas ser väldigt positivt på.

– Det betyder jättemycket. Han (Claes) har erfarenhet av elitidrott hela sitt liv och kommer senast från en allsvensk förening. Han är professionell i allt han gör och jag tror att han är uppskattad bland spelarna.

Fakta
Namn
: Jonas Hellgren
Född: 6 april 1990
Position: Mittfältare
Moderklubb: Gideonsbergs IF
Tidigare klubbar: Djurgårdens IF, Skellefteå AIK, Dalkurd FF, Östers IF, Assyriska FF, Utsiktens BK
Aktuell: Har skrivit på ett tvåårsavtal med VSK Fotboll

Dan Kiwii Persson