Klart: Mikael Marqués ansluter till VSK Fotboll på lån

VSK Fotboll och Major League-klubben Minnesota United är överens om en utlåning av Mikael Marqués, 22, till Grönvitt under säsongen 2024. Uppgörelsen innehåller också en utköpsklausul.

Mittbacken Marqués spelade som ung för Kulladals FF och Oxie SK i Malmö. 2017, då som akademispelare, flyttade han till Landskrona BoIS. Sejouren där blev kortvarig och redan under hösten samma år var Mikael tillbaka i Malmö, nu som spelare i div 2 klubben IFK Malmö. Under sin tid i IFK Malmö spelade Mikael totalt 38 matcher under säsongerna 2018-19.

I februari 2020 värvades Mikael till Jönköpings Södra och gjorde debut i Superettan i juni 2020. Sejouren i J-södra varade fram till januari 2022 då han värvades av AFC Eskilstuna på ett fyraårskontrakt. Första säsongen i AFC innebar spel i 28 matcher för Mikael och hans prestationer var så bra att Minnesota United i MLS värvade honom i januari 2023 på ett treårskontrakt.

Första året i MLS har bjudit på begränsat med speltid för Marqués och han lånas nu ut till VSK under säsongen 2024. Överenskommelsen innehåller en möjlighet för VSK att köpa loss Mikael under utlåningstiden. Mikael kommer att spela i tröja nr 23.

Kalle Karlsson, manager:

– Vi har haft ögonen på Mikael i ett par år och vi tycker att han passar väldigt bra i vårt spelsätt. En snabb, stark försvarare som är duktig både 1 vs 1 och med bollen. Jag är väldigt glad över att vi lyckats landa den här dealen. Det ger oss en mycket bättre täckning tack vare att spelaren både kan spela i de yttre mittbacksrollerna och i den centrala rollen.

Mikael Marques: Jag tycker VSK verkar vara ett spännande projekt som det ska bli spännande att vara en del av. Jag tycker om VSK:s sätt att spela fotboll, det passar mig väldigt bra och jag tror att det kommer bli en kul säsong på alla sätt.