Klart: Max Pettersson skriver A-lagskontrakt – ”En dröm sen jag började spela i VSK”

Max Pettersson spelar till vardags i P19-laget men har tränat med A-laget sista tiden. Nu står det klart att han skrivit på sitt första A-lagskontrakt. Det har varit en dröm sen jag började spela i VSK, säger Max till klubbmedia.

Max Pettersson

Kontraktet är fram till november 2023.

– Det är självklart jättekul att få ett A-lagskontrakt med VSK. Det har varit mitt mål och dröm sen jag kom till klubben som tolvåring.

Det var lite av en överraskning att erbjudandet kom.

– Det kanske inte är något man kan förvänta sig att bli erbjuden så det var en överraskning – men en väldigt positiv överraskning. Jag har tränat några månader med A-laget sen jag kom tillbaka från skada. En dag kom Herman (Herman Ottosson, sport- och akademichef) fram med ett papper efter träningen. Det var inget att fundera över – jag skrev på samma dag.

Hur ser upplägget ut för hösten – du spelar i U19 och du är också uppsatt på listan hos Motala AIF (VSK Fotbolls nya samarbetsklubb) där du också kan spela tävlingsmatcher?

– Planen för hösten är att blanda matcher med P19 och förhoppningsvis få speltid hos Motala. Jag vill verkligen ta nästa steg och behöver få speltid och erfarenhet av herrfotboll. Det blir träning med VSK och Motala varvat under veckorna. Idag och på fredag är jag i Motala och tränar.

Vad har tränarna i A-laget sagt till dig hur de ser på din utveckling?

– Jag har fått höra att de gillar vad de ser och ser mig som en spelare för framtiden som behöver erfarenhet. Jag håller med så nu siktar jag på att få bra träningar med VSK, säger artonåringen (fyller nitton senare i år).

Vi säger Grattis och hälsar Max välkommen till A-laget. Missa inte vår videointervju med Max från tidigare i somras. Du hittar den här.