Klart: Martin Gambos lämnar VSK

VSK Fotboll och Martin Gambos är överens om att avbryta spelarens kontrakt. Spelaren har fått tillåtelse att läkarundersökas nästa vecka av en utländsk klubb.

Martin firar sitt 3-0 mål mot ÖSK i vårens match på Hitachi Energy Arena.

Martin Gambos, 25, värvades till VSK Fotboll i augusti förra året och gjorde direkt succé. Den slovakiske mittfältaren valdes till matchens lirare i debuten hemma mot BP och var sedan en viktig spelare under hösten när kontraktet räddades.

Denna säsong har speltiden blivit mindre och klubben och spelaren har nu nått en uppgörelse där Martin Gambos kan skriva på för en utländsk klubb. Spelaren har fått ett bud och kommer att läkarundersökas i början av nästa vecka innan övergången kan slutföras.

Martin Gambos sista match i VSK-tröjan blir lördagens toppmöte med Utsiktens BK.

Martin Gambos:

– Det var en ära att vara en del av den här underbara gruppen, jag har haft en väldigt bra tid här med många härliga människor. Jag vill tacka mina lagkamrater och mina tränare, men också de grönvita fansen – som jag alltid kommer att ha en plats för i mitt hjärta.

Kalle Karlsson, manager:

– Martin kom förra säsongen och blev en väldigt fin injektion med sin intensiva spelstil. Den här säsongen har inte blivit så bra som vi och Martin hade hoppats på och när han nu fått ett lukrativt bud från kontinenten så blir det här en bra ekonomisk lösning för alla parter. Jag vill verkligen tacka Martin som varit en oerhört uppskattad spelare i omklädningsrummet och för oss i tränarteamet och som dessutom har varit tillmötesgående mot VSK genom att stanna och vara tillgänglig över matchen mot Utsikten på lördag.

Vi tackar Martin för hans tid i Grönvitt och önskar honom lycka till i den fortsatta karriären.