KLART: Martin Gambos förlänger med VSK Fotboll

Här är nästa julklapp till alla grönvita supportrar: Slovakiske mittfältaren Martin Gamboš har skrivit ett nytt tvåårskontrakt med VSK Fotboll.

Martin Gambos klar för ytterligare 2 år med VSK Fotboll.

Det som för drygt en månad sedan såg ut som en utopi har möjliggjorts tack vare riktade pengar från Stefan Johansson på Hygienteknik och advokatfirman Landerdahl. Med sponsorernas hjälp har VSK Fotboll lyckats säkra Martin Gamboš, 25, som gjorde succé under hösten. Beskedet är ytterligare en glädjande nyhet, bara dygnet efter det att Simon Gefvert kritade på ett nytt avtal med Grönvitt.

Gamboš värvades i augusti från Viktoria Berlin i tyska tredjeligan. Han började sin VSK-resa genom att i debuten bli utnämnd till matchens lirare i förlustmatchen hemma mot Brommapojkarna (0–1). Sedan följde han upp det med flera starka insatser under senhösten.

Martin Gamboš spelade 12 matcher i Superettan under hösten och vid sidan av sitt slit på mittfältet svarade han för två assist.

Martin Gamboš:

– Jag har förlängt med VSK för att jag kände att det finns något speciellt i det här laget, en positiv känsla av att vi kan uppnå våra mål framöver.

Kalle Karlsson, huvudtränare:

– Den här förlängningen var avlägsen i november, men jag har haft en dialog med Martin och han har uttryckt att han gärna stannar i VSK. För vår del har vi hela tiden velat ha kvar honom, men som sagt, så fanns inte utrymmet från början.

– Jag vill framföra min tacksamhet till Hygienteknik och advokatfirman Landerdahl som möjliggjort detta. I år har vi valt att använda tillskottet från Hygienteknik från starten av säsongen och det känns ännu bättre att vi får användning av en spelare hela säsongen istället för sommaren och framåt. Martin Gamboš var oerhört nyttig under hösten, enligt statistiken låg han kontinuerligt på över 11 000 löpmeter per match, mest i laget efter ”Momme” (Mohammed Mahammed), och han kombinerade det med att även vara kapabel att vinna och fördela bollen. Han är dessutom en mycket fin karaktär som är uppskattad av lagkamraterna.