Klart: Markus Lindberg återvänder till VSK

Markus var tidigare tränare för VSK:s P17-lag och gjorde ett kort inhopp som biträdande tränare i herrlaget.
Senaste två åren har Markus lett BK 30:s damlag i Div 1- nu är han klar för VSK.
– Det är jättekul att vara tillbaka i VSK – jag flyttade till Västerås för att vara med och bygga upp akademin och det fortsätter jag gärna med, säger Markus.

markus

Välkommen tillbaka till VSK Markus – vad är ditt uppdrag i klubben nu?

– Jag ska ta mig an uppdraget som huvudtränare för akademins P19-lag.

Hur känns det?

– Det känns förstås roligt. Jag flyttade faktiskt till Västerås för att vara med och bygga upp akademin. Så att återvända känns helt naturligt för mig. Jag har följt akademins arbete under de senaste åren från utsidan och det känns bra att kunna komma in igen och påverka.

Du hade erbjudande om att vara kvar i BK 30 som huvudtränare för damlaget som satsar mot Elitettan, men du valde att komma tillbaka – hur har du resonerat?

– För mig lockar det att jobba med ledarna i akademin – de är skarpa, ambitiösa och kunniga. Allt det där finns förstås också i BK 30 men i VSK är det större och fler människor som jobbar tillsammans för att nå målen. Sen är det också så att det är fler runt VSK som bryr sig om hur det går och det arbete som läggs ned.

– Jag vill dock passa på att säga att de två åren i BK 30 har varit fantastiska. Att vara tränare på den nivån är jättekul och jag har verkligen fått göra det jag älskar, att jobba med människor och följa deras utveckling, på och utanför planen.

En nyfiken fråga från en som inte har koll – är det skillnad på att träna ett elitsatsande damlag och ett juniorlag med pojkar?

– Jag skulle inte säga att det är någon skillnad när det kommer att träna dem i fotboll. Alla är lika ambitiösa och vill utvecklas som spelare och alla är beredda att lägga ned tiden som krävs. Sen kan förutsättningarna skilja lite där spelarna i BK 30 ofta är lite äldre så att de gått ut gymnasiet och ska ordna med jobb, några ska bilda familj och så vidare. I juniorlagen går de i skolan och har bättre förutsättningar att fokusera på sin utveckling som fotbollsspelare.

– Sen finns förstås en skillnad i att i seniorfotbollen handlar det om att ta tre poäng i varje match och det är laget som ska göra det. I akademiverksamhet handlar det om individuell spelarutveckling. Matcherna ska gärna vinnas men att utveckla spelarna är det viktigaste.

Hur tänker du runt ditt nya uppdrag – vad vill du åstadkomma?

– Nu är allt nytt så jag har inte hunnit tänka så mycket på vad som ska göras. Vi ska så klart jobba fram en målsättning för nästa år. Jag ser fram emot uppdraget att få leda laget i den nystartade Superettan för P19. Det är en tuffare serie och fler matcher som kommer att vara jämna, vilket betyder att vi kan driva på utvecklingen av våra spelare.

– Sen ska det bli roligt att se hur många spelare vi kan leverera till vårt herrlag eller andra klubbar i närområdet. Det är ett spännande uppdrag, säger Markus avslutningsvis.

Vi säger Grattis och välkommen tillbaka till Markus och önskar honom lycka till med sitt nya uppdrag.