KLART: Maria Fjellman ansluter till VSK Fotboll

VSK Fotboll har gjort klart med mittbacken Maria Fjellman som ansluter från Gideonsbergs IF där hon under säsongen varit lagkapten i det lag som tog steget upp till div 1.
– Det ska bli jättekul att komma till VSK och vara en viktig spelare för laget, säger Maria Fjellman.

Maria Fjellman klar för VSK Fotboll

Du är lite av en profil i damfotbollen i Västerås och har spelat i många av klubbarna i stan med omnejd – berätta.

– Jag har spelat fotboll i tjugofyra av mina tjugonio år, så jag har hunnit med en del på fotbollsplanen. Annars är min moderklubb Gideonsberg och där har jag spelat mest. Men jag har sejourer, långa sådana, i BK 30 och Enköpings SK och jag har även spelat i Rytterne en säsong.

Men nu blir det för första gången VSK – hur känns det?

– Det känns jättekul. Framförallt ser jag fram emot att få ha Markus (Lindberg) som tränare igen. Jag hade honom tidigare som tränare i BK 30 och jag tycker han är väldigt duktig. Han kan utveckla spelare individuellt men också hela laget.

– Jag ser fram emot att utveckla mig som spelare under Markus ledning, det är inget som är självklart att man får chansen att göra när man nått min ålder, säger Maria Fjellman och fortsätter:

– Markus och jag har pratat om min roll i laget, att vara en person som hjälper de unga tjejerna in på rätt spår i fotbollsvärlden. Jag kan stå för erfarenhet och spelförståelse och vara en förebild. Att få den rollen känns väldigt inspirerande.

Vilken position spelar du på?

– Jag har varit mittback i större delen av min karriär.

Vad skulle du säga är dina främsta egenskaper på planen?

– Jag skulle säga min spelförståelse, att jag är tydlig med mina beslut ute på planen. Som mittback måste man vara en bra huvudspelare och det är jag både på hörnor och i det öppna spelet. Sist får jag nog också säga att jag har ett bra tillslag.

Du känner såklart inte alla i laget ännu och så – men vad tycker du att målsättningen för nästa säsong ska vara för laget?

– Vi har bra förutsättningar runt truppen för att kunna jobba med att utveckla spelarna och få ihop laget. Tjejerna i år kom ju tvåa i serien och har gjort det två år i rad och jag vet att de är bra. Så med tanke på hur det ser ut just nu med unga hungriga spelare och såna som jag med rutinen samt Markus som tränare så ser jag chansen för avancemang som stor, säger Maria Fjellman avslutningsvis.

Vi hälsar Maria välkommen till VSK och önskar henne lycka till kommande säsong. 


Du vet väl att om du köper VSK Fotbolls säsongskort för Allsvenskan 2024 så får du inträde, förutom till alla herrlagets matcher, också till damlagets serie- och träningsmatcher. Vi kommer att ta entréavgift på damlagets seriematcher kommande säsong. Köp ditt säsongskort idag!