Klart: Lova Rudstam ansluter till VSK

Varför bara göra en värvning när vi kan göra två.
Dagens andra värvning till damlaget heter Lova Rudstam och har ett fint grönvitt familjeträd.
– Det ska bli kul att komma till VSK, säger Lova. Det är en stor klubb med mycket möjligheter och som vill satsa på damfotboll.

Välkommen till VSK Lova – hur kommer det sig att du valt att lämna BK 30s F17/19 lag där du spelat fram till nu.

– Jag kände att jag behövde ett miljöombyte och en nystart. I BK 30 har jag spelat i olika lag eftersom de är sammanslagna. Det kändes bra till en början men nu har det mest blivit en belastning. Jag känner att jag vill tillhöra ett lag och en grupp av spelare så att jag kan få en lagkänsla. För min utvecklings skull och för att få tillbaka glädjen för fotbollen behövde jag göra det här.

Har du funderat länge på att byta?

– Jag har haft tankar på det till och från under en tid och nu var det dags att göra slag i saken.

Vad har du för förväntningar på att spela i VSK?

– Jag tycker att det är kul att VSK vill satsa på damfotbollen. VSK är en stor klubb med mycket möjligheter och jag hoppas att damerna får ta del av klubbens möjligheter. Som lag och med klubbens stöd har vi alla chanser att nå dit vi vill. För mig är det kul att få vara med på resan.

Avslutningsvis, du är offensiv mittfältare/forward, jag antar att du spelat ihop med dagens andra nyförvärv Bianca Iglesias?

– Det stämmer, vi har spelat mycket ihop och tillsammans på planen i det offensiva spelet, så vi känner varandra väl, säger Lova avslutningsvis.

Vi säger välkommen till Lova och för er som inte visste det, är Lovas morfar, den gamla grönvita storspelaren Graham Howell.

Så här säger Niclas Slagstedt, sportsligt ansvarig för damverksamheten om dagens två värvningar:

”Vår trupp är relativt liten och vi är tunna framåt med ganska få alternativ på de offensiva positionerna. Med dagens värvningar löser vi den problematiken och vi får in två spelare med stor utvecklingspotential”.