KLART: Linn Niemelä ansluter till VSK Fotboll

VSK Fotboll och Linn Niemelä är överens om spel i VSK under 2024. Linn ansluter från BK 30 där hon spelade föregående säsong.
– Det är inspirerande med en ny utmaning och jag kommer stolt dra på mig den grönvita matchtröjan, säger Linn Niemelä.

Född och uppvuxen i Virsbo var Virsbo IF den naturliga moderklubben för Linn.

— Problemet med att vara född på en liten ort är att det inte finns tillräckligt med barn, något som inte minst är sant för flickfotbollen. Jag fick tidigt börja spela med Västanfors IF. Sen flyttade familjen till Västerås. Där blev det spel med Barkarö SK tills laget slogs ihop med BK 30, då hamnade jag där konstaterar Linn Niemelä och fortsätter:

– Jag har spelat mig igenom flicklagen i BK 30 och blev sen uppflyttad i representationslaget. En rolig sak är att jag var med och spelade i VSKs första damlag i nysatsningen, jag tillhörde BK 30s F19 lag som också spelade för VSK. Det var faktiskt Markus Lindberg (tränare i VSKs damlag) som plockade tillbaka mig till BK 30 och A-laget (då tränare i BK 30).  

Nu har du hamnat i VSK – vad var det som fick dig att ta beslutet att börja spela i Grönvitt?

– Den främsta anledningen är hur Markus (Lindberg) och Tony Nilsson (lagledare) beskrivit satsningen som nu görs och hur laget ska ta sig upp i seriesystemet.

– Det känns inspirerande att vara med på den resan och få utmaningen att lyckas tillsammans med de andra i laget. Jag vill hjälpa VSK att ta sig längre upp.

– Sen ser jag fram emot att få lära känna mina lagkompisar, det är alltid kul att komma till nya sammanhang och träffa människor, säger Linn Niemelä.

Vilken position spelar du på?

– Jag spelar vänstermittback eller vänsterback, beroende på spelsystem. Det är en naturlig plats för mig då jag är vänsterfotad.  

Om du får säga något om dina främsta egenskaper som spelare – vad väljer du då?

– Jag har en fin vänsterfot. Sen tycker jag min personlighet är en bra egenskap i fotbollen – jag är otroligt tävlingsinriktad och hatar att förlora. Jag har ett driv att utveckla mig själv och till sist är jag kommunikativ, vilket kan vara bra ibland.

Om vi blickar framåt – vad ska vi som tittar på matcherna förvänta sig av dig på planen nästa säsong?

– Ni ska förvänta er att jag har ett stort driv på planen. Sen kanske att jag gör lite oväntade saker i mitt spel. Det kan vara en oväntad passning, en dribbling som ingen såg komma eller kanske en långboll eller något sådant. Mitt spelsätt hoppas jag kan göra att det är svårare att läsa mig som spelare.

Till sist – hur ser du på den kommande säsongen för din och lagets del?

– Om vi börjar med laget är att vinna det viktigaste – målet är tydligt – VSK ska ha sitt representationslag minst i div 1. Division 1 är en rolig serie att spela i så jag hoppas så klart att få vara med på den resan.

– För min personliga del tycker jag det ska bli väldigt roligt att få representera VSK och jag kommer stolt dra på mig den grönvita matchtröjan nästa år. Min pappa är en stor VSK-supporter och han har genom åren missat ett antal av mina och mina fotbollsspelande systrars matcher för att han sett VSK spela istället.

– Min pappa är väldigt stolt nu när jag kommer att spela för VSK, säger Linn Niemelä och rundar av med en längtan:  

– Nu ser jag fram emot säsongen och att träningen drar igång den 7:e januari.

Vi hälsar Linn välkommen till VSK och önskar lycka till kommande säsong.