Klart: Lagkapten Simon Johansson förlänger med VSK

Utgående kontrakt (i vinter) och anbud från Allsvenskan.
Då väljer lagkaptenen att förlänga med VSK Fotboll.
– För mig är valet enkelt, jag vill fortsätta min resa med Grönvitt, säger Simon Johansson.

Du sitter på ett utgående kontrakt – hur tänkte du när du fick erbjudande om förlängning från klubben?

– Jag hade ett konkret erbjudande från en allsvensk klubb men jag vill fortsätta min resa med VSK. Det är nog ovanligt att en fotbollsspelare blir kvar så länge i en förening som jag varit i VSK. Men jag följer vad mitt hjärta säger mig och magkänslan är att jag gör rätt som stannar i klubben och jobbar vidare på att ta oss mot Allsvenskan.

Kul – om vi hoppar över och tänker på höstsäsongen, hur tänker du som lagkapten när ett antal spelare försvinner och nya kommer in inom så kort tidsrymd?

– Visst är det så att det blir en liten omställning för laget när spelare försvinner som vi känner och som ska ersättas av andra som vi inte har någon koll på. Men jag måste också säga att de som kommit in under sommaren är duktiga och visar god kvalité, de vet hur man spelar fotboll. Det gör att det är lätt att ta in dem i gruppen och vi kan skapa en lagkänsla trots förändringarna.

Höstsäsongen närmar sig med stormsteg – hur tänker du runt den?

– Jag har en positiv känsla. Sista matcherna innan uppehållet spelade vi klart bättre än tidigare på säsongen, även om vi inte fick med oss resultaten i alla matcher. Matchen mot Sundsvall får väl vara exemplet här, hur vi inte fick med oss tre poäng från den matchen är i det närmaste en gåta. Nu får vi fortsätta på den inslagna vägen och se till att leverera på fotbollsplanen. Jag har en bra känsla inför hösten, avslutar Simon med att säga.

Vi passar på att säga tack och grattis till lagkaptenens som skrivit på för två nya år med VSK.