Klart: Kevin Custovic lämnar VSK

VSK Fotboll och danska Vejle BK har kommit överens om en övergång som innebär att Kevin Custovic lämnar VSK med omedelbar verkan och framgent representerar den danska Superligaklubben.

Kevin Custovic i cupsemin mot BK Häcken

Kevin Custovic kom till VSK som 17-åring och har tagit sig fram den långa vägen. Även om debuten i A-laget skedde redan samma år har vägen framåt för Kevin inte varit spikrak. Han har spelat U21-matcher och han har i perioder varit utlånad till andra klubbar då han inte fått plats i VSKs matchtrupp. Kevin har kämpat på i det tysta och visat stor uthållighet med att utveckla sig steg för steg. Han är ett bra exempel på att med rätt fokus och vilja så blir nästan allt möjligt.

Under senare år har Kevin blommat ut och blivit en allt mer komplett fotbollsspelare som har jobbat sig till en position där han är en given startspelare i VSK.

Trots att Kevin varit i klubben i snart fyra år är han bara 21 år gammal. Nu fortsätter hans fotbollsäventyr i Danmark och för oss i VSK återstår bara att tacka Kevin för de här åren som han representerat VSK. Vi är väldigt glada för Kevins skull att han får chansen i en högre liga och vi önskar honom all lycka i hans framtida fotbollskarriär.

Så här säger huvudtränare Thomas Askebrand om att Kevin Custovic lämnar VSK Fotboll:

”Jag tycker det som hänt Kevin i VSK i det närmaste är en solskenshistoria. När jag kom till klubben var Kevin en spelare som skulle lånas ut och som inte hade någon naturlig plats i truppen. Han har visat för mig, sig själv och alla andra att han verkligen vill lyckas med sitt fotbollsspelande. Jag får också säga att han fått en fin utveckling när vi bytte hans position från högerback till defensiv mittfältare. Det tillsammans med hans vilja att utvecklas har tagit honom hela vägen till den danska Superligan, det är verkligen strongt gjort”.