Klart: Justin Salmon lämnar VSK

VSK Fotboll och Degerfors IF har kommit överens om en försäljning av Justin Salmon. Överenskommelsen innebär att Justin lämnar VSK med omedelbar verkan.

Justin anslöt till VSK Fotboll för ganska exakt ett år sedan i samband med att klubben gjorde tre värvningar av unga spelare. Tanken var att låta Justin, som anslöt från Karlslunds IF i Örebro, utvecklas i lugn och ro för att kunna ta en plats i laget. Under året har Justin visat stort engagemang och tagit rejäla kliv i sin utveckling, till den grad att nu ett allsvenskt lag efterlyser hans tjänster.

Vi i VSK Fotboll vill tacka Justin för att han representerat klubben på bästa sätt och önskar honom lycka till i hans framtida fotbollskarriär.

Huvudtränare Thomas Askebrand säger så här om Justin Salmons övergång:

”Förra sommaren inledde vi vår strategi med att släppa fram unga spelare med potential och ge dem speltid. Moonga Simba och Justin Salmon var de första vi värvade och gav chansen. Det kanske inte är så vanligt att det går så här pass fort att lyckas som det har gjort för de här två, men båda har unika egenskaper som är attraktiva för andra klubbar. I Justins fall har han utvecklats ordentligt i VSK Fotboll där han bland annat fått förbättra sina defensiva egenskaper och han har blivit en betydligt mer komplett fotbollsspelare hos oss.

Med flera försäljningar på kort tid som nu skett blir konsekvensen att jag får pussla om en del i laget, det är dock något som jag inte ser som ett problem. Långsiktigt ser vi i klubben stora fördelar med att ännu fler unga spelare vill komma till VSK då vi visat att vi är en klubb som vill och lyckas förädla talanger”.