Klart: Julius Johansson ansluter till VSK Fotboll

VSK Fotboll har gjort klart med Norrby IF om en övergång av anfallaren Julius Johansson, 23. Kontraktet är skrivet på 2+1 år.

Julius moderklubb är IF Mölndal Fotboll. Via en kort sejour i Örgryte IS hamnade han sedan i Gais inför säsongen 2018. Kort därefter begicks seniordebuten då han gjorde ett inhopp i en träningsmatch mot Östers IF.

Tävlingsdebuten kom den efterföljande säsongen. I den näst sista omgången av Superettan gjorde Julius ett kort inhopp mot VSK i säsongens sista bortamatch 26 oktober 2019. Som många minns vann Grönvitt med 4-1 i den matchen. Inför säsongen 2020 skrev Julius sitt första A-lagskontrakt med Gais på 2+1 år. Säsongerna 2020 och 2021 spelade han främst på lån i Qviding i div 1.  

Efter två år på lån i Qviding blev Julius klar för en permanent övergång till klubben inför säsongen 2022. I december 2022 värvades Johansson av Norrby IF, där han skrev på ett tvåårskontrakt.

Under säsongen 2023 spelade Julius i 28 av Norrbys seriematcher i Ettan Södra och gjorde 13 mål och 4 assist.

Nu är alltså VSK och Norrby IF överens om en övergång.

Julius Johansson:
– Det känns jättekul att komma till VSK. Det här är ett spännande och motiverande steg jag velat göra länge. Nu ser jag fram emot att komma in i klubben och förhoppningsvis få spela viktiga matcher i Allsvenskan.

Kalle Karlsson, manager:
– Julius har haft en fin utveckling senaste året. Han har fart, rivighet och styrka i 1 vs 1. Dessutom en hårt arbetande spelare som vi hoppas kan ta ytterligare kliv i vår miljö. Att han kan spela på alla tre positionerna där framme i anfallet är ett plus och ger oss flexibilitet.