KLART: Jonah Kibirige ansluter till VSK Fotboll som assisterande tränare

VSK Fotboll har gjort klart med en ny assisterande tränare som ersätter Oscar Norrby under dennes föräldraledighet. Jonah Kibirige, 29, har skrivit på ett ettårsavtal och därmed återvänder han till Grönvitt.

Jonah Kibirige har tidigare arbetat som assisterande tränare med individuellt ansvar i både Sundbybergs IK och Jönköpings Södra. Åren 2020-21 hade han en roll i VSK:s akademi som assisterande tränare. I P17-laget jobbet han tätt ihop med Alexander Rubin och var med och förde laget till P17 Allsvenskan. Under våren 2022 hade han en special-roll i akademin som individuell tränare för att under hösten lägga mer tid på sitt civila arbete.

Som assisterande tränare i herrlaget med extra ansvar för övergångsspelarna kommer Jonah Kibirige ha ett fokus på den individuella utvecklingen för spelare i åldern 17-23, en viktig del i att våra unga spelare ska klara steget från akademi till senior.

Jonah Kibirige: 

– Det känns riktigt kul och jag vill såklart förvalta förtroendet som klubben gett mig. Denna roll liknar de tidigare jag haft under mina tre säsonger i VSK, så det känns som en utmaning jag är redo för. Jag ser fram emot att fortsätta jobba nära spelarna och bidra till ledarstaben.

Kalle Karlsson, manager herrlaget:

– Det känns bra att vi hittat en lösning med en Jonah. Han har arbetat med både (assisterande tränaren) Alexander Rubin och (målvaktstränaren) Johannes Petersson i akademin och coachat flera av våra unga spelare så han kommer snabbt smälta in. Jonah är en härlig person som kommer bli en tillgång både på träningsplanen och i omklädningsrummet.

Vi hälsar Jonah välkommen tillbaka till Grönvitt.