KLART: Johan Mjällby förlänger med VSK Fotboll

Nu står det äntligen klart att VSK Fotboll och Johan Mjällby är överens om ett nytt avtal som sträcker sig över 2018. – Det är fotbollen som är min kärlek, säger Johan Mjällby.

Johan Mjällby och VSK Fotboll har suttit ned vid ett par tillfällen de senaste veckorna och diskuterat en framtid. Nu är allting klart och Johan Mjällby fortsätter vara manager för VSK Fotboll ett år framöver.

– Det är fotbollen som är min kärlek och inte det runtomkring och anledningen till att det tagit längre tid är att vi inte var helt överens om arbetsbeskrivning och så, rent mentalt har 2018 börjat nu.

Mjällbys två säsonger i VSK har slutat med en sjätteplats och en tredjeplats.

– 2016 var ett prövoår där allt var nytt för mig och spelarna. Egentligen började hela organisationen om från scratch med mycket jobb utanför fotbollen. I år hade vi en bredare trupp, vi har gjort fler mål, släppt in färre och tagit mer poäng. Med lite flyt och otrolig formtopp hade vi kommit ännu högre. Nu har vi något att sikta på 2018.

Jobbet för framtiden har redan börjat där bland andra Claes Hellgren och Hans Johansson har kommit in i klubben för att sköta fysträningen.

– Det är oerhört viktigt när det gäller fotbollen och vad Västerås SK förväntas göra i framtiden. Nu har vi Claes och ”Hansken” som kommer se över fysträningen, det är en svaghet i vårt spel och vi behöver bli mer löpvilliga och ta fler maxlöpningar för att kunna vinna en division 1-serie.

Hur ser arbetet ut för dig just nu?
– Jag och Thomas Gabrielsson analyserar mycket, med vad vi behöver spetsa till och bli ännu bättre på. Vi har en bra trupp och vi litar på många av spelarna, förhoppningsvis är allt klart med truppen så fort som möjligt. Men vi vill spetsa till där och hitta spelare som gör oss bättre i framtiden också.

Hur kommer truppen 2018 se ut jämfört med truppen 2017?
– I mina ögon blir det ingen jättestor förändring. Vi är jättenöjda med vad spelarna har gett oss, de har gett oss allt. En naturlig del är att någon spelare kommer in och någon spelare försvinner, av olika skäl. Våra tankar är att försöka hitta någon som gör oss bättre.

Det blev en topp 3-placering för VSK Fotboll 2017 och målet är att man ska sluta på en bättre placering 2018.

– Målsättningen just nu, när vi sitter här, är att bli bättre. Jag skulle inte ha stannat om inte min målsättning var att utvecklas och bli bättre, och att bli bättre innebär en bättre position än den tredjeplats vi hade i år.

Vad ser du mest fram emot nu?
– Just nu är det hårt innan spelarna har ledigt under december och startar upp igen den fjärde januari. Jag längtar efter att vi snabbt kommer samman och att vi vet om hur planeringen ser ut framöver och att vi alla tillsammans blir väldigt starka mentalt, fysiskt och väldigt skickliga på planen.

Dan Kiwii Persson