Klart: Jens Magnusson ansluter till VSK Fotboll

VSK Fotboll är överens med Ängelholms FF om en övergång för den offensiva mittfältaren Jens Magnusson.

I onsdags presenterade VSK Fotboll värvningen av Karl Gunnarsson, som ansluter i sommar från Ängelholms FF.

Jens Magnusson.

Nu står det klart att det blir ytterligare ett tillskott från ÄFF. Det handlar om offensiva mittfältaren Jens Magnusson, 19, som köps loss från division 1-klubben och ansluter direkt till Grönvitt.

Jens Magnusson gjorde sin första träning med laget under fredagen och kommer att vara med i truppen redan i lördagens genrep mot Sandvikens IF. Han är dock inte tillgänglig de första två omgångarna i allsvenskan då han ådrog sig en grov utvisning i en träningsmatch och fått två matchers avstängning.

Jens Magnusson debuterade i division 1 som 17-åring i en bortamatch mot Gais i september 2022. Genombrottet kom 2023 då han startade 22 matcher och gjorde två mål och imponerade med sitt mogna spel.

Kontraktet är skrivet på fyra år och Jens Magnusson kommer säsongen 2024 att spela i tröja nummer 19.

Jens Magnusson:

– Det känns jättebra att skriva på för VSK! Det känns som ett bra steg där jag kommer att få förutsättningar att utvecklas som spelare. Samtalen med VSK har varit väldigt bra och jag har fått en tydlig plan hur man vill spela, men också hur jag kan bidra med mina egenskaper. Det är ett tufft steg att ta från division 1, men det är samtidigt något som kommer att utveckla och som varit en dröm sedan man började spela fotboll.

Kalle Karlsson, manager:

– Vi har haft ögonen på Jens sedan i höstas och nu fick vi utrymme att agera. Det är en väldigt skicklig spelare, spelintelligent, fin teknik, bra passnings- och inläggsfot. Dessutom jobbar han hårt för laget. Om han får vara skadefri och fortsätter sin utveckling så kan han nå långt i sin karriär. Vi tackar för förtroendet från Ängelholms FF och dialogen vi fört – de har uppenbarligen gjort ett mycket gott jobb med den här 04-05-generationen.


Här kan du se klubbens presskonferens i efterhand – du måste ha ett Fotboll Playkonto för att kunna titta. Du fixar ett konto här – det kostar ingenting. Du som har ett konto till vårt biljettsystem AXS loggar in med samma uppgifter du använder där.