KLART: Huvudtränare Kalle Karlsson blir manager i VSK Fotboll

Styrelsen har beslutat att utöka Kalle Karlssons tjänst till att vara manager för herrlaget och ta ett helhetsgrepp runt värvningar, lagbygge och huvudtränarjobbet.

Kalle Karlsson blir manager i VSK Fotboll

Efter att tidigare sportchefen Herman Ottosson slutade i klubben under hösten fick Kalle Karlsson uppdraget att sköta om rekryteringar i detta värvningsfönster. Under denna tid har klubben förlängt med nyckelspelare som Pedro Ribeiro, Herman Magnusson, Simon Gefvert och Martin Gambos samt värvat försvararen Umit Aras från Dalkurd. Nu utökar alltså styrelsen huvudtränarens uppdrag till att fullt ut fungera som manager.

Så här säger Magnus Breitholtz, vice ordförande, om att klubben utökar Kalle Karlssons roll till att bli manager:

”Med sitt stora fotbollskunnande och vida kontaktnät inom svensk fotboll och även internationellt är vi övertygade om att Kalle Karlsson har goda möjligheter att utveckla de sportsliga delarna av herrlagsverksamheten ytterligare. Parallellt med arbetet med att ta fram en treårsplan har styrelsen också identifierat behovet av att sjösätta en sportgrupp, som bland annat ska ha syftet att stötta managern i herrlagets sportsliga utveckling”.

Kalle Karlsson:

”Jag är glad över förtroendet som klubben har gett mig. Jag har varit så delaktig i värvningsprocesserna tidigare så det har blivit en naturlig övergång nu när jag har haft fullt ansvar för transfers och förlängningar. Det blir så klart en ökad arbetsbelastning men jag har ett mycket skickligt ledarteam bakom mig som stöttar upp”.