Klart: Herrlagets försäsongsmatcher spikade – ”Bra mix”, konstaterar huvudtränare Kalle Karlsson

Nu är träningsmatcherna spikade för VSK Fotbolls herrar. Så här förbereder sig laget inför Svenska cupen och Superettan.

Pedro RIbeiro som nyligen förlängt med VSK hoppar högt för att ta mot bollen i en av säsongens försäsongsmatcher. Det känns som evigheter sen men det var under årets försäsong som fotbollspubliken tilläts tillbaka på våra arenor i större skaror.

VSK Fotboll sparkar igång träningsmatchandet lördag 28 januari då Sollentuna FK kommer på besök till Iver Arena. Sedan blir det allsvenskt motstånd då uppflyttade BP väntar 4 februari.

Efter Svenska cupens gruppspel väntar mötet med Västerås Stadslag, där spelare från Skiljebo SK, IK Franke, IFK Västerås och Västerås IK, kommer att ställas mot Grönvitt (matchen utgår om VSK skulle avancera till slutspel i Svenska cupen).

I genrepet inför Superettan kommer Sandvikens IF, som föll i kvalet till Superettan i år, till Iver Arena.

– Jag tycker att vi har fått ihop en bra mix av motstånd, vilket har varit syftet. Svenska cupens gruppspel blir förstås en krydda som vi saknade ifjol. Det är perfekt att få spela tävlingsmatcher och det är väldigt bra för intresset att våra supportrar inte behöver vänta ända fram till april på matcher som betyder något, säger Kalle Karlsson, huvudtränare i VSK. 

Herrlagets försäsongsschema
28 januari: VSK–Sollentuna FK, 13.00.
4 februari: VSK–IF Brommapojkarna, 15.00.
12 februari: Vasalund–VSK (tid ej fastställd).
18 februari: AIK–VSK, Tele2 Arena, Svenska cupen, 15.15.
25 februari: Varbergs Bois–VSK, Håstens IP, Svenska cupen, 15.00.
6 mars: VSK–Östersund, Svenska cupen, Iver Arena, 19.00.
11 mars: VSK–Västerås stadslag (tid ej fastställd). Matchen utgår vid avancemang i Svenska cupen.
18 mars: VSK–AFC Eskilstuna, 15.00.
25 mars: VSK–Sandvikens IF, 15.00.