KLART: Här är VSK Fotbolls nya tränarduo

I lördags blev det officiellt att VSK Fotboll och Tor-Arne Fredheim går skilda vägar. Nu presenteras den nya tränarduon Thomas Gabrielsson och Joacim Gunnarsson som kommer leda laget tillsammans under hösten. – Vi kommer att jobba väldigt nära varandra, säger Gabrielsson.

Redan i lördags stod det klart att den tidigare assisterande tränaren Thomas Gabrielsson skulle leda laget, tillsammans med ytterligare en tränare. Nu står det alltså klart att det blir tillsammans med ”Jocke” Gunnarsson.

– Jag känner att det här kommer bli jättebra, jag känner bara positivitet och jag tror att vi kommer att göra ett kanonjobb tillsammans, säger Gabrielsson och ”Jocke” fyller i:

– Jag ser verkligen fram emot det här, vi tillsammans med övriga ledarteamet och spelarna kommer behöva jobba väldigt hårt. Det är inte bara jag och Thomas, det finns en hel ledarstab som sedan tidigare fungerar väldigt bra.

Gabrielsson känner många till sedan innan, så även spelarna och övriga runt laget. Detta är en av anledningarna till att VSK Fotboll vill ha Gabrielsson som ett av två namn. Utöver detta har Thomas gedigna fotbollskunskaper, är UEFA A-utbildad och har stort förtroende i spelartruppen.

– Jag är glad och stolt att jag får förtroendet från klubben att få leda A-laget, säger en förväntansfull Gabrielsson.

Gabrielsson kommer att ansvara för träningsupplägg och analys och han kommer dessutom stå som huvudtränare för VSK Fotboll.

– Det är en roll jag är van vid. Det som blir nytt är att jag kommer ha huvudansvaret, men vi kommer att jobba väldigt nära varandra.

”Jocke” Gunnarsson är ett nytt namn för många. ”Jocke” har sysslat med fotboll hela livet där han dessutom spelat fyra säsonger i VSK Fotboll på 90-talet och är även UEFA A-utbildad. Vid sidan av fotbollen har ”Jocke” under de senaste 16 åren haft chefsbefattningar i näringslivet där han jobbat med människor.

– Jag känner mig lugn och trygg i ledarrollen, det är ingen skillnad om man leder ett företag med anställda eller ett lag med spelare. Jag har många timmar på och utanför planen som spelare och ledare. Det är viktigt för mig att se människor växa och får man vara delaktig i sin utveckling så tar man även ansvar i sin utveckling.

1978 stod ”Jocke” på läktaren på Arosvallen. -98 spelade han i VSK-tröjan i dåvarande Superettan. Nu, 2018, kommer han under hösten stå på sidlinjen.

Tillsammans utgör Gabrielsson och Gunnarsson precis det som VSK Fotboll letat efter. De kompletterar varandra bra och har efter de första mötena insett att de har samma syn på fotboll.

– Thomas har en gedigen fotbollskunskap, kompetens och ett stort engagemang och driv. Jag bistår med att jobba med gruppen från min ledarbakgrund, där ser jag att vi kompletterar varandra riktigt bra.

Höstsäsongen drar igång 5:e augusti vilket också blir det första träningspasset under den nya tränarduon.

– Vi längtar tills vi börjar träna fotboll. Jag ser fram emot att få träffa alla spelare och ledare i och runt laget, säger ”Jocke”.

Klubben har sedan tidigare en högt ställd målsättning, något klubben inte vill revidera.

– Vi älskar att vinna och vi vill vinna matcher. Vi kommer spela 13 rena finaler i serien under hösten, det kommer vara kamp varje match, avslutar ”Jocke” och Thomas.

 

Dan Kiwii Persson