KLART: Frédéric Nsabiyumva förlänger sitt kontrakt med VSK Fotboll

Frédéric Nsabiyumva anlände till Grönvitt förra hösten och han har varit en av lagets bärande spelare tillika försvarsgeneral under sin tid i klubben. Nu står det klart att ”Freddy” förlänger sitt kontrakt med VSK för de tre kommande säsongerna.

Frédéric blev klar för VSK i sommarfönstret 2022. Men det tog in till hösten innan alla papper var påskrivna och klara. Väl på plats bidrog han som mittback till att stabilisera försvarsspelet och gjorde dessutom två mål på de sex framträdanden han hann med under hösten.

Under årets säsong har ”Freddy” ytterligare bevisat sitt värde för laget genom att vara den som styr det defensiva arbetet i lagets trebackslinje. Hans försvarsarbete har inte bara varit godkänt utan starkt bidragande till att laget inte förlorat en match på hemmaplan sedan han värvades. Det är 18 matcher totalt med ynka nio insläppta mål.

Nu fortsätter ”Freddy” resan med Grönvitt genom ett förlängt kontrakt som sträcker sig över säsongen 2026.

Förlängningen av Frédéric Nsabiyumva har till viss del möjliggjorts av ett ekonomiskt tillskott från Hygienteknik och dess ägare Stefan Johansson.

Stefan Johansson:

”Det är med stor tillfredsställelse jag konstaterar att klubben kunnat förlänga med en av de bärande spelarna i laget. För mig är det viktigt att stötta VSK Fotbolls långsiktiga satsning som förhoppningsvis innebär att de kan etablera sig på den allsvenska nivån.” 

Frédéric Nsabiyumva:

”I am feeling very excited to extend a contract with this amazing Club VSK and I choose to stay in Sweden because I am happy here with my family.”

Manager Kalle Karlsson:

”Freddy har varit fenomenal sedan han anslöt till oss, både på och utanför planen, så det här är mycket glädjande. Jag vill tacka Stefan på Hygienteknik för att vi tog oss över mållinjen med det här avtalet. Jag vill även rikta ett särskilt tack till Stefan Brandberg som hjälper oss med praktiska saker och som har hjälpt Freddy och hans familj att komma tillrätta och trivas här i Sverige.”