Klart: Filip Tronêt lämnar VSK Fotboll

Filip Tronêts kontrakt går ut efter säsongen och VSK har valt att inte förlänga avtalet.

Filip Tronêt, som inledde karriären i Skultuna IS, slog igenom med dunder och brak 2010 i Division 1 norra när VSK under Kalle Granaths ledning överraskande vann serien och tog steget till Superettan. Efter året i Superettan värvades Tronêt till BP där han gjorde tre säsonger som dessvärre kantades av skador, bland annat en korsbandsskada 2013 som höll yttermittfältaren borta från planen i nästan 1,5 år.

Sommaren 2015 var krisen total i Grönvitt då man sladdade rejält i Division 1 norra och var på väg att degraderas till fjärdedivisionen. Fansens swish-kampanjer gjorde det möjligt att förstärka laget och en av spelarna som anslöt var hemvändaren Filip Tronêt som hämtades hem från BP.

Med Tronêt i laget fullbordade VSK ”drömhösten” och säkrade kontraktet med en oförglömlig rysarmatch mot Södertälje FK i sista omgången där Tronêt spikade slutresultatet till 4–2.

Filip Tronêt stannade i VSK när klubben gjorde resan upp till Superettan med uppflyttningen 2018. Under comebackåret i Sveriges näst högsta serie, 2019, hade han sin bästa säsong i Superettan då han med 6 mål och 6 assist var starkt bidragande till att VSK klarade sig kvar.

Efter säsongen 2020 signerade Filip Tronêt ett treårskontrakt med klubben i sitt hjärta och VSK har nu valt att inte förlänga avtalet.

Den snabbe kantspringaren har spelat över 200 seriematcher för VSK. Filip Tronêts senaste av många fullträffar, borta i slutminuterna mot AFC Eskilstuna i september, kommer att bli ihågkommet som ett av de tyngsta ögonblicken som lade grunden till det allsvenska avancemanget.

Filip Tronêt kommer att tackas av i samband med sista hemmamatchen mot Östersunds FK på lördag.

Kalle Karlsson, manager:

”Filip Tronêts betydelse för VSK Fotboll går inte att nog att understryka. Han är tveklöst en av de viktigaste spelarna i VSK under 2000-talet. Filip har också visat sitt stora VSK-hjärta under senaste åren när speltiden blivit mindre. Även om de sista åren inte blev som vi och Filip hoppats är jag verkligen glad över att han fick sätta två tunga mål den här säsongen, kvitteringen uppe i Östersund och inte minst det oförglömliga målet i slutminuterna mot AFC. Han kommer att starta matchen på lördag mot Östersund och det blir ett tillfälle att hylla en spelare som gjort så mycket för Grönvitt.”