KLART: Filip Tronêt förlänger sitt kontrakt

VSK Fotboll är överens med Filip Tronêt om ett nytt kontrakt som gäller för de tre kommande säsongerna.

Eleganten på kanten som kom tillbaka till VSK inför hösten 2015 har med sin målproduktion och målassist varit en klart bidragande orsak till att VSK har kunnat klättra i seriesystemet. Precis som han brukar göra var han även den här gången snabb med att krita på en förlängning med Grönvitt. 

– VSK är klubben i mitt hjärta, det är fantastiskt att få representera VSK ytterligare några år, säger Filip och tillägger:

– Jag brukar vara snabb med att förlänga och nu kändes det extra bra att få allt klart med den osäkerhet som råder i fotbollsvärlden och i övrigt. 

Många av fansen har två saker som man ständigt oroar sig över när det gäller dig, att du ska byta klubb och att du ska bli skadad. Nu kan den första oron strykas och faktum är att du varit i stort sett skadefri de senaste säsongerna. 

– Ja, peppar peppar. Kroppen har hållit bra och jag kan egentligen inte förklara varför. Men som alltid blir man äldre och lite klokare och jag har lärt känna min kropps begränsningar så jag försöker hålla mig inom vad den klarar av, säger Filip. 

– Jag måste faktiskt säga att så bra som jag känner mig i kroppen nu så bra har det nog aldrig känts, det bådar gott inför framtiden.

Det är förvisso för tidigt att summera säsongen men hur skulle du vilja beskriva den så här långt?

– Det finns nog bara ett ord för den – Bergochdalbana. Vi kom inte alls in i det i början av säsongen, men vi har jobbat oss tillbaka och nu har vi ett härligt go i laget. Som vi spelar nu kommer vi ha en bra grund inför nästa säsong, avslutar Filip. 

Vi tackar Filip för intervjun och önskar honom lycka till först med att avsluta den här säsongen och sen med de kommande tre. 

PS – lyssna gärna på P4 Västmanlands intervju med Filip här: