KLART: Filip Almström Tähti till VSK Fotboll

Ytterbacken Filip Almström Tähti blir grönvitts tredje förvärv inför säsongen 2020 när han ansluter från fjolårskonkurrenten Örgryte IS.
– Jag är förväntansfull över att vara klar för VSK, det känns som att klubben har många bitar på plats med en stabil grund och en förening som vill ta ytterligare kliv och etablera sig i toppen av Superettan i ett första steg.

28 årige Tähti fick sitt senior genombrott i Boo FF som 14 åring resan gick sedan via Hammarby IF:s organisation innan han anslöt till Huddinge IF då i Division 1 Norra, för oss grönvita är en kul anekdot att Filip var lagkapten i den avslutande matchen 2014 som räddade vårt kontrakt i en dramatisk avslutning när Huddinge slog Valsta Syrianska. Säsongen 2015 fortsatte sedan karriären i Superettan med då nyligen uppflyttade IK Frej innan flyttlasset gick till Norge för ett äventyr i Notodden FK. De senaste två säsongerna har tillbringats i Örgryte IS där Filip varit ordinarie på en ytterbacksposition.

– Det känns väldigt bra att kunna välkomna Filip till VSK. Vi får in en spelare med en hög lägstanivå och med egenskaper som gör att han kan spela på många positioner och därmed passar perfekt in i truppen, säger VSK Fotbolls sportchef Robin Blommé.

– Jag är förväntansfull över att vara klar för VSK, det känns som att klubben har många bitar på plats med en stabil grund och en förening som vill ta ytterligare kliv och etablera sig i toppen av Superettan i ett första steg. Som tidigare motståndare till VSK Fotboll så har man fått uppleva en riktigt bra stämning på arenan med många trogna fans, säger Filip Almström Tähti som precis skrivit på ett färskt tvåårskontrakt för Grönvitt.


Foto: Christian Enbom