Klart: Emelie Holmström förlänger som assisterande tränare

VSK Fotboll har gjort klart med Emelie Holmström som nu förlänger sitt uppdrag som assisterande tränare i damlaget.
– Det här ska bli jättespännande och jag tror Markus (Lindberg, huvudtränare) och jag kompletterar varandra väl i ledarteamet, säger Emelie Holmström.

Emelie har den något ovanliga bakgrunden att som flickspelare vara fostrad i VSK.

– Jag började spela fotboll när jag var 6 år och då fanns inga flicklag så jag spelade med VSKs pojklag istället. Sen startade faktiskt VSK flicklag (som sedermera försvann) och där spelade jag ett antal år innan andra intressen tog över.

I vuxen ålder har fotbollsintresset återvänt med då i skepnad av att vara tränare.

– Jag har utbildat mig som tränare och har just nu UEFA B licens. Min tränarkarriär sträcker sig fem år bakåt och under den här tiden har jag hunnit träna flicklag och sen i mars 2023 har jag varit assisterande tränare i VSK Fotbolls damlag.

– Utöver engagemanget i VSK är jag också distriktsförbundskapten för flickor födda 07/08 och assisterande distriktsförbundskapten för flickor födda 09, säger Emelie Holmström.

Nu är ett nytt avtal landat som assisterande tränare i damlaget – dina tankar?

– Det känns väldigt roligt att fortsätta som assisterande i VSK och det är inspirerande att få jobba med Markus kommande året. Jag har en positiv bild av honom och jag tror vi kompletterar varandra väl i ledarteamet. Vi drivs båda av att skapa en fungerande helhet och utveckla spelare, så det kommer vi ha i fokus kommande säsong.

Du klev på i våras som assisterande tränare – hur var säsongen tycker du?

– Det var en rolig säsong och vi hade en grym gemenskap i truppen med fantastiska tjejer där många är unga och utvecklingsbara.

Laget har slutat tvåa i serien två år i rad – vad behöver göras för att ta det sista steget?

– Vi har som sagt många unga och utvecklingsbara spelare, de är nu ett år äldre och har erfarenheter av seniornivån, det kommer vara betydelsefullt för laget. Som tränare är vårt jobb nu att fortsätta utveckla de här spelarna mot nya höjder.

– Men vi behöver också rutin i truppen och vi har jobbat hårt på att få in lite äldre spelare som kan fungera som mentorer i laget till de yngre tjejerna, säger Emelie Holmström som fortsätter:

– För oss tränare blir uppdraget nu att sätta en metodik som vi kommer att träna efter och sen hur vi ska uppträda under match. Vi kommer ha ett bra lag på planen och jag ser fram emot 2024 jättemycket.

Så målsättningen är avancemang?

 – Mitt fokus är att spelarna och laget ska utvecklas – det är det viktigaste. Sen ser jag att vi ska vara ett topplag och vi ska ha roligt på och utanför planen – sen får vi se hur långt det bär, säger Emelie Holmström avslutningsvis.  

Vi önskar Emelie lycka till i rollen som assisterande tränare!


Du har väl inte missat att det har blivit dags att köpa sitt säsongskort inför nästa års allsvenska spel. Som du kan se får du ett riktigt bra pris på det och du vet väl att det också gäller på alla damlagets hemmamatcher (entré kommer tas ut nästa säsong). Inget att tveka på – slå till idag.