Klart: Elvira Peterson ansluter till VSK

Lagbygget fortsätter i damlaget för att kunna ta sig an division 2 kommande säsong.
Nästa spelare att bli klar är anfallaren Elvira Peterson som närmast kommer från BK 30.
– Det blev ett ganska enkelt val för mig att ansluta till VSK och jag ser fram mot nästa säsong, säger Elvira.

Vi tog ett snack med damlagets senaste värvning för att höra närmare om varför det blev VSK för hennes del.

Hej Elvira, hur känns det att vara klar för VSK?

– Det känns jättebra. Jag vet vad jag kommer till då jag har många kompisar i laget och jag ser fram mot den kommande säsongen som jag tror blir väldigt kul och bra.

Vad fick dig att välja VSK?

– Det blev ett ganska enkelt val till slut. Jag har spelat i BK 30:s F17/19 lag där nästan alla de äldre spelarna slutade nu. Jag blev erbjuden ett lärlingskontrakt i BK 30:s damlag men jag tackade nej till det då jag kände att miljön runt laget inte var tillräckligt lockande. Att då välja VSK kändes som sagt enkelt och jag tycker det ska bli kul att få vara med i ett nytt lag och få nya kompisar.

Berätta om din fotbollsresa så här långt

– Min moderklubb är Skultuna IS där jag spelade med deras 03-lag i 8 år. Efter det gick jag till BK 30 och har spelat med deras F17/19-lag. Nu under hösten har jag fått göra inhopp i damlagets matcher i Div 1.

Vilken är din position och vilka spetsegenskaper har du?

– Om jag får välja spelar jag forward. Men jag har spelat mycket ytter och även på innermittfältet, så jag kan spela på ganska många positioner. Jag vill vara forward för jag är snabb och kan gå förbi min back och förhoppningsvis göra mål. Jag tycker också att jag är en kreativ spelare.

Nu är VSK nya i Div 2 inför nästa säsong – vad tycker du laget ska ha för målsättning i seriespelet?

– Vi måste gå för att vinna serien. Sen är det inte säkert det går, det är en ganska bra nivå i Div 2. Alla lag kanske inte är jättebra men vissa är det så vi kommer att få kämpa. Om vi blir kvar i Div 2 är det inte världens grej, vi kommer att ha lärt oss mycket i sådant fall och får gå upp året därpå.

Som avslutning Elvira, vad gillar du att göra på fritiden?

– Som de flesta andra i laget, att hänga med kompisar och umgås med min familj och så klart kolla på fotboll.

Vi säger välkommen till Elvira och önskar henne lycka till i Grönvitt!