KLART: Elis Wahl förlänger med VSK Fotboll

VSK Fotboll har skrivit ett nytt kontrakt med unge målvakten Elis Wahl, 19.

Västeråssonen Elis Wahl kom upp genom VSK:s akademi och tog sina första steg i herrtruppen redan 2021, då han skrev sitt första seniorkontrakt.

I november ifjol debuterade han i U21-match mot AIK på Skytteholm (1–1). Efter att tidigare säsonger varit på lån i IFK Eskilstuna lånades Elis Wahl i höstas ut till Skiljebo SK i division 2 för att få fler seniormatcher.

Nu har 19-åringen, som fostrades i Västerås IK, signerat ett nytt tvåårsavtal med Grönvitt.

Elis Wahl:

– Som uppvuxen VSK-supporter finns det inget lag jag hellre representerar än VSK. Jag har gjort sju säsonger i klubben varav de tre senaste i A-truppen och att förlänga för ytterligare två var en självklarhet. Jag ser fram emot de två kommande säsongerna och i synnerhet att få vara med och uppleva våran allsvenska återkomst.

Kalle Karlsson:

– Det är alltid roligt när våra egna akademispelare förlänger. Elis har stått på tillväxt i ett par år och sakta men säkert utvecklats i rätt riktning. Vi hoppas att han ska ta ytterligare kliv under 2024. Planen är att hitta en lämplig matchmiljö helst i Västerås, men åtminstone i närområdet, åt Elis och att han samtidigt kan få möjlighet att träna kontinuerligt hos oss.


Just nu säljer VSK Fotboll säsongskort för glatta livet – knappt 1000 personer har redan säkrat sin plats på Hitachi Energy Arena inför 2024 års allsvenska säsong – Nu är det din tur att slå till – du vill inte missa nästa säsongs stormatcher i Västerås.