KLART: David Burubwa ansluter till VSK Fotboll

Han är nyss fyllda 20 år men är redan en showman.
Och, han längtar efter att få visa upp sig för fansen.
– VSK har de bästa fansen i Superettan. Det sätt de tog hand om Taha Ali har gett eko i fotbollssverige, säger David.

David har precis firat sin 20:e födelsedag och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fyra år fram i tiden.

Hej David – hur känns det att vara klar för VSK?

– Det känns bara bra och det är skönt. Jag känner att jag är redo att spela för VSK och visa upp mig för VSK-fansen.

Berätta hur din fotbollskarriär sett ut så här långt

– Min moderklubb är IFK Mariestad men jag har också spelat i AFK Linköping innan jag blev värvad till IFK Norrköpings akademi när jag var 16 år. Jag spelade där hela vägen fram till U19 och jag debuterade i A-laget och spelade ca 15 min med Norrköping i Svenska cupen.

– Inför den här säsongen gick jag till Norrköpings samarbetsklubb IK Sylvia, där jag spelat under året.

Vad har du för position?

– Jag är antingen vänsterytter eller släpande forward – det är de positioner jag spelat på under min karriär.

Vad skulle du säga dina spetsegenskaper är?

– Jag är en som dribblar mycket det är min spetsegenskap. Sen vill jag hjälpa mina medspelare på planen och se till så att laget lyckas. Jag vill också nämna att jag gillar att underhålla publiken, jag är lite av en showman på planen.

Vad tror du att du kan bidra med till VSKs spel?

– Jag hoppas så klart jag ska bidra med mycket poäng till laget och lyfta spelet rent allmänt.

– Sättet som VSK spelar på passar mig perfekt så jag hoppas kunna ge glädje till publiken och fansen. VSK har de bästa fansen i Superettan. Det sätt de tog hand om Taha Ali har gett eko i fotbollssverige.

Taha Ali är också en dribbler – jämför du dig med honom?

– Nej, det gör jag inte. Jag ska skriva min egen historia i VSK.

Vad gillar du att göra på fritiden när du inte spelar fotboll?

– När jag inte spelar fotboll så spelar jag fotboll. Jag är en sån person som är uppväxt med att spela fotboll på gården och den teknik jag har idag har jag fått genom att spela gårdsfotboll med mina kompisar i Ryd (förort i Linköping). När jag inte tränar fotboll spelar jag fotboll med mina kompisar.

– Utöver fotbollen gillar jag att hänga med mina kompisar och att gå i kyrkan.

Har du varit i Västerås förut?

– Nej det har jag inte men det kommer att bli bra, jag är inte orolig.

– Som avslutning skulle jag vilja tacka min bror Fabrice, min mamma, gud och alla i Ryd som hjälpt mig att ta mig hit där jag är idag, säger David.

Vi säger varmt välkommen till David och önskar honom lycka till i Grönvitt