Klart: Danne Svensson förlänger – ”vi är laddade inför lördagen”

VSK Fotbolls mesta trotjänare i modern tid har gjort det igen. Ny förlängning med VSK och nu gäller fullt fokus inför lördagens rivalmöte mot ÖSK. ”Det är spännande att få vara med på resan”, säger Daniel Svensson om sin förlängning.

Burväktare och trontjänare. Daniel Svensson är klar för sin trettonde säsong i klubben!

Han är inne på sin tolfte säsong i VSK och har gjort klart med klubben om ytterligare en.

– Som alltid känns det bra. Jag har förlängt med VSK ett antal gånger vid det här laget och det känns likadant varje gång. Det finns en spänning i att få vara med på resan. Så länge jag kan bidra på och utanför planen känns det kul, säger Daniel Svensson.

Det fanns ingen tvekan och förhandlingen gick snabbt.

– Jag och Herman (Ottosson, sport- och akademichef) hade en gemensam bild av vad vi ville. Det var självklart för mig att förlänga.

Det var en skön seger senast mot Skövde – hur har det påverkat träningsveckan?

– Träningsveckan har varit bra. Redan inför matchen mot Skövde hade vi bestämt oss för att vi ska kommunicera mera och styra varandra ute på planen. Vi övade på det inför matchen och jag tycker det gav bra resultat.

– Den här veckan har fortsatt i samma anda. Kalle (Karlsson – huvudtränare) trycker på att vi ska få ut några procent till ur vårt spel genom att kommunicera och peppa varandra hela tiden. Mot Skövde hade vi ett fysiskt spel där vi var resoluta i närkamperna och stod upp hela tiden. Mot ÖSK ska vi se till att få fram samma energi.

Du som varit i VSK i många år vet vilken rivalitet som finns mellan klubbarna – har du och de andra gammelrävarna i laget förklarat för de som inte kommer från Västerås hur viktig den här matchen är?

– Jag skulle säga att de flesta i laget vet att det är någon speciellt med att möta ÖSK. Det märktes inte minst på hemmamatchen då inramningen från supportrarna var något extra. Vi har också förklarat för de nya i laget vad som gäller inför den här matchen. Vi är förberedda, säger Daniel Svensson.

Vi säger Grattis till Danne och önskar lycka till imorgon!