KLART: Danne Svensson förlänger sitt kontrakt

Under gårdagen möttes Danne Svensson och företrädare för klubben. Resultatet? Ett rykande färskt kontrakt som gör Danne grönvit ytterligare två säsonger. För Danne var det en höstritual han känner igen, men i år var det trots allt en nyhet med i kontraktet. 

– På senare år har jag faktiskt oftast skrivit ettårsavtal, men nu blev det två år. Jag och klubben var helt överens om att det var bästa lösningen, säger Danne. Han fortsätter: 

– Det känns jättebra att ha fixat kontraktet, jag vill verkligen spela i VSK, det är min klubb. Nu ska vi se till att bygga vidare på det vi gjort i år och lyfta allt till nästa säsong. 

Du gjorde debut i A-truppen redan 2009 men du har inte alltid varit utpekad förstemålvakt, vad har drivit dig att lägga ned all tid på träning under alla dessa år?

– Jag har alltid trivts i VSK, det är min andra familj och för mig har det varit självklart att det är här jag ska spela. Det har varit och är en resa med klubben som jag är ytterst glad för att jag får delta i. Jag minns de tunga åren när allt var riktigt tufft, då kämpade jag och andra för att rädda klubben kvar i div 1. Sen började resan uppåt och jag motiverar mig med att jag vill delta också i den delen av resan, säger Danne.

– Sen ska jag väl erkänna att jag är en riktig vinnarskalle, jag vill alltid vinna, oavsett om det är träning eller match. Det motiverar så klart mig när det är lite tyngre perioder och jag inte fått stått på ett tag. 

Vad tycker du om säsongen så här långt?

– Onekligen har det varit upp och ner i våra prestationer. Vi har inte hittat rätt i spel och hur vi agerar på planen under delar av säsongen. Lite typiskt för den här säsongen är att vi spelat bra i perioder av matcher men sen tappat det. Nu har vi börjat hitta rätt, spelare har hittat sin form och vi jobbar ihop som ett lag, konstaterar Danne. 

Med ett nytt kontrakt i handen – vad vill du se inför nästa säsong i laget?

– Vi ska så klart fortsätta det vi påbörjat nu under senare delen av hösten. Nästa år ska vi se till att komma in i serien på ett bättre sätt när den startar. Sen måste vi lära oss att prestera på en jämnare nivå. För att det ska lyckas behöver vi behålla stora delar av årets trupp, så att vi kan bygga vidare på det vi har uppnått idag, säger Danne avslutningsvis. 

Vi säger grattis till Danne Svensson som alltså fortsätter sin karriär i VSK Fotboll ytterligare två år.