Klart: Daniel Tegermark Svensson lämnar VSK Fotboll

Daniel Tegermark Svenssons avtal går ut efter 2023 och klubben har valt att inte förlänga kontraktet över nästa säsong.

Målvakten Daniel Tegermark Svensson, 30, har varit en konstant i VSK sedan han flyttades upp i herrlaget 2010. Förutom lånesejourer i VIK Fotboll (2010) och IK Franke (2013) har han bara representerat VSK i seniorkarriären.

Irsta IF-produkten vaktade målet i Superettan redan 2011 som 17-åring och har fått uppleva både de tuffa tiderna med nedflyttningsstrider och konkurshot – samt uppflyttningar till Superettan 2010 och 2019 och det allsvenska avancemanget 2023.

Han har kort sagt varit sinnebilden av en trotjänare.

Oavsett vilken målvakt som hämtats in utifrån har Daniel Svensson alltid funnits där, beredd att ta upp kampen om förstaplatsen. Åren 2014–16 var han förstaval och bidrog bland annat till ”drömhösten” som räddade Grönvitt kvar i division 1 norra 2015. Under 2023 har speltiden varit knapp, men Svensson fick förtroendet i Svenska cupen-kvalet i augusti där VSK besegrade Örebro-Syrianska (3–0).

Daniel Svensson kommer att tackas av i samband med årets sista hemmamatch mot Östersunds FK lördag 11 november.

Kalle Karlsson, manager:

”Danne är en sann hjälte i den moderna grönvita historien. Alltid lojal och alltid villig att kriga för VSK. Det är beundransvärt hur han år efter år tuggat på trots att han ofta fått slå sig fram som andramålvakt. Han är värd alla hyllningar för sin gärning i klubben”.

Vi återkommer efter säsongen med en längre intervju med ”Danne”.