Klart: Daniel Ask lämnar VSK Fotboll

Daniel Ask har skrivit på för en utländsk klubb och lämnar VSK efter en succéartad säsong.

Daniel Ask, 25, värvades till VSK inför säsongen 2022 som Bosman från Skövde AIK, som då var uppflyttade till Superettan.

Den tekniske mittfältaren visade tidigt sin kvalitet på försäsongen, men i seriespelet fick han det inte riktigt att stämma fullt ut. Men hans andra år i Grönvitt blev inget annat än en total succé. I en position lite djupare i banan fick han ut hela sin potential och dominerade mittfältet i match efter match. Han nominerades till priset som årets mittfältare och årets spelare i Superettan, där det blev ett mål och nio assist.

Efter säsongen har intresset för mittfältaren varit stort, både från allsvenska och utländska klubbar. Nu står det klart att Daniel Ask tar klivet till en utländsk klubb.

VSK tackar Daniel Ask för hans insatser i Grönvitt och önskar stort lycka till i sin fortsatta karriär!

Kalle Karlsson:

– Daniel Ask har gjort en sensationellt stark säsong och det är inte förvånande att han dragit till sig intresse från utländska klubbar. Det fanns klubbar som ville värva honom redan i somras, men han var tydlig då att han ville stanna och spela upp VSK i Allsvenskan. Det är så klart jättetråkigt att tappa en så bra spelare. Vi har sträckt oss långt och erbjudit ett bra avtal med våra mått mätt, men vi kan inte konkurrera med lönerna utomlands. Jag vill tacka Daniel för hans fantastiska bidrag både på och utanför planen.