Klart: Brian Span lämnar VSK

VSK Fotboll har beslutat att inte förlänga Brians kontrakt som löper ut efter innevarande säsong.

Brian Span med ursprung i USA kom första gången till Sverige redan 2012 hitplockad som en lovande talang av Djurgårdens IF. Det blev två säsonger i Djurgården innan Brian återvände till staterna för spel i Orlando City. Vistelsen blev bara ett år då han fick kontrakt med IFK Mariehamn i finska högstaligan. Väl där fick Brian smaka på CL-kval mot Legia Warszawa.

Efter tre säsonger i Mariehamn blev Brian värvad till VSK i januari 2018 av dåvarande tränare Tor-Arne Fredheim. Brian var tänkt som en anfallsförstärkning i jakten på avancemang till Superettan.

Under de fyra säsonger Brian spelat i Grönvitt har det blivit över 100 matcher i den grönvitrandiga tröjan. Säsongen då Brian fick mest speltid var premiäråret i Superettan 2019 då han också gjorde flest poäng i sin karriär så här långt (3+7), varav två assist i den minnesvärda bortasegern mot Dalkurd (1-6). Från den här säsongen minns vi också Brians urtjusiga ”klackmål” på bortaplan mot Örgryte som banade vägen för en mycket oväntad bortaseger mot toppsatsande ÖIS.

Brian kan bara beskrivas som en spelare med en professionell attityd utöver det vanliga. Hans lojalitet till klubben och hans inställning att alltid ge allt, oavsett motstånd och läge i matchen är en förebild för alla andra spelare i VSK, ung som gammal. Brians inställning har också gjort honom till en favorit bland fansen som direkt såg hans kvalitéer och förärade honom smeknamnet ”Hinken”, vilket får ses som en ynnest i sammanhanget.

Nu har Brians tid i VSK snart kommit till sitt slut och klubben vill framföra ett stort och varmt tack för alla viktiga insatser Brian gjort för vår klubb.

Brians fotbollsäventyr fortsätter nu på annat håll och vi önskar honom all lycka till i framtiden.

Så här säger Sport- och akademichef Herman Ottosson om Brians tid i VSK:

”I den analys som gjorts inför framtiden ser vi att det saknas en tydlig position för Brians egenskaper på fotbollsplanen. Han har trots att han inte fått så mycket speltid under året varit fortsatt mycket professionell och lojal mot laget och klubben. Vi önskar honom lycka till i den fortsatta karriären”