Klart: Bianca Iglesias ansluter till VSK

Serien har redan dragit igång.
Då gör VSK Dam klart med ett sent nyförvärv.
– Jag kände att jag tappat glädjen med fotbollen i mitt gamla lag, jag behövde ett miljöombyte och då passade VSK helt perfekt, säger Bianca, som spelar forward.

Vi fick tag i Bianca på torsdagskvällen när hon precis blivit klar med dagens gympass som hon körde på egen hand.

Välkommen till VSK Bianca, varför valde du att lämna BK 30s F17/19 lag där du spelat fram till nu.

– Jag upplevde att jag inte längre var glad när jag tränade fotboll med mitt gamla lag. Det kändes som jag stannade i utvecklingen och att jag tappat glädjen med att spela fotboll. Jag fyller 17 i september så det är alldeles för tidigt att tappa lusten till fotboll. När jag funderade på det här blev det allt tydligare att jag behövde göra ett miljöombyte med nya lagkompisar och en ny tränare.

Varför blev det VSK?

– VSK har något spännande på gång och en ambition. Jag kände direkt när jag var nere på träningen att det här blir bra. De var kul att träna fotboll för första gången på länge och det är bra lagkompisar där alla tar hand om varandra.

Vad har du för förväntningar med att spela i VSK?

– Jag vill utvecklas som spelare. Jag har en lång resa framför mig där jag inte behöver vara bäst just nu utan viktigaste är att ta steg för steg och se till att ha kul när man tränar och spelar fotboll.

– Sen vill jag vinna serien med VSK och bidra till att det blir så.

Avslutningsvis, du är redan spelklar för VSK, hoppas du att få spela i helgen?

– Det gör jag så klart. Jag tror kanske inte att jag får starta matchen men jag hoppas på ett inhopp, säger Bianca.

Vi säger välkommen till Bianca och önskar henne lycka till i VSK.