KLART: Anton Fagerström förlänger med VSK Fotboll

Anton Fagerström stannar i VSK Fotboll. På torsdagen signerade målvakten ett nytt avtal med Grönvitt.

Anton Fagerström har varit en jätte mellan stolparna sedan han anslöt från Örebro SK inför säsongen 2018. Han började sitt VSK-äventyr med att lyfta klubben till Superettan. Han prisades som årets spelare i VSK under sina två första år (2018 och 2019).

Sedan dess har han fortsatt att prestera på en hög nivå, men frågan är om inte årets säsong är 31-åringens allra bästa i karriären. Hittills under 2023 har Fagerström hållit 15 nollor på 29 matcher och laget har släppt in blott 22 mål. Vi minns en rad matchavgörande räddningar från Fagerström och den defensiva stadgan har varit en av huvudorsakerna till att VSK nu nått Allsvenskan.

På torsdagen blev det klart att Anton Fagerström stannar i Grönvitt då parterna är överens om ett nytt ettårskontrakt.

Anton Fagerström:

”Det var självklart för mig att förlänga och det ska bli oerhört inspirerande och roligt att få spela allsvensk fotboll med Grönvitt”.

Kalle Karlsson, manager:

”Anton har gjort en supersäsong i år och vi är mycket glada över att få kvar honom i Grönvitt. Han har klarat sig från skador och presterat på en hög, jämn nivå. Jag vill båda gratulera Anton till att äntligen få känna på Allsvenskan och våra supportrar som får njuta av hans målvaktsspel även nästa år. Anton är också en ledarfigur i omklädningsrummet och betyder mycket även utanför planen.”