Klart: Anfallaren Erik Björndahl ansluter till VSK Fotboll på lån

Örebro SK och VSK Fotboll har kommit överens om att anfallaren och skyttekungen i Superettan 2019 Erik Björndahl lånas ut till VSK säsongen ut. Lånet har möjliggjorts tack vare sponsring av Stefan Johansson, VD och ägare till Västeråsföretaget Hygienteknik.  

Erik Björndahl gjorde stor succé i Degerfors i Superettan 2019 då han skopade in 20 mål och vann skytteligan ohotad. Hans målskörd bidrog starkt till att Degerfors bara var tre poäng från positiv kvalplats det året, ett starkt resultat från en klubb som varit ett klassiskt mittenlag i Superettan under lång tid.

Efter en del turer blev Erik klar för Örebro SK inför säsongen 2020. I ÖSK har han inte fått kontinuerlig speltid och VSK har kommit överens med ÖSK och Erik om ett lån säsongen ut. Erik har kontrakt med ÖSK fram till utgången av 2022.

Så här säger Erik när vi får tag i honom på väg till Västerås för att skriva på kontraktet.

– Utlåningen till VSK har varit på gång en längre tid, faktum är sedan i vintras. Nu gick det att få till och jag är jätteglad att det blivit verklighet. Jag vill spela fotboll och utlåningen till VSK blir perfekt för mig på det sättet. I mina samtal med Thomas (Askebrand) har jag fått en bra bild av hur laget spelar och vad jag kan bidra med.

Vad upplever du att du kan bidra med till VSK?

– VSK spelar mycket med inlägg i straffområdet och jag är en bra boxspelare. Där hoppas jag så klart att jag kan bidra till målproduktionen. Sen är jag också bra på att vara en uppspelspunkt i anfallsspelet, så där kan jag också vara till hjälp för laget, sammanfattar Erik.

Erik Björndahl tillsammans med Stefan Johansson

Så här säger Stefan Johansson, Hygienteknik, om sin sponsring till klubben som möjliggör lånet av Erik Björndahl:

”Som jag förstår det behöver VSK göra det här lånet och jag är mer än glad att kunna hjälpa till med de finansiella bitarna. Jag har sagt till klubben att jag är beredd att stötta om behov skulle uppstå. För mig som företagare har det gått bra. Att hjälpa VSK med det här lånet är ett sätt att stötta det engagemang som finns i klubben och i Västeråsidrotten i stort. För mig är det viktigt att visa stöd för det jobb som läggs ned i Västeråsidrotten från frivilliga krafter och hjälpa klubbarna i staden att nå sina målsättningar.”

Så här säger huvudtränare Thomas Askebrand om lånet av Erik Björndahl:

”Sedan november 2020 har vi jobbat mot att kunna låna in Erik till VSK. En av anledningarna till att vi inte plockade in någon forward i vinterfönstret var att jag hoppades och trodde att vi skulle kunna lösa det här lånet nu i sommar. I Erik får vi nu en forward som passar in perfekt i vårt spelsystem. Han är väldigt bra i boxen, bra på huvudet och fungerar som targetspelare. Hans egenskaper är helt rätt för oss och vi vet vad han kan efter hans säsong i Degerfors 2019.”

Vi hälsar Erik Björndahl välkommen till VSK