Läs mer..." />

Klart: Alexander Rubin förstärker akademistaben

VSK Fotbolls akademi är välmående och vill fortsätta utvecklas, därför är vi stolta att kunna presentera Alexander Rubin som ny tränare för P17-laget. 

Alexander Rubin är född och uppvuxen i Västerås och jobbar till vardags som studie- och yrkesvägledare hos ABF. Ett intresse för att jobba med människor och fotboll gjorde tränaryrket till en bra match.

– När jag spelade fotboll själv hade jag tankar om att bli tränare någon gång. När jag sen slutade med fotboll på grund av skada och fick frågan av IK Franke var det bara att köra. Det är en möjlighet jag är mycket glad och tacksam för, berättar Alexander. 

Alexander Rubin kommer närmast från ett tränaruppdrag hos IK Franke där han tränade herrarnas A-lag. Ett uppdrag han haft i sex säsonger, nu väntar nya utmaningar för 30-åringen. 

– Det känns väldigt inspirerande, blir en ny och spännande utmaning att börja jobba med VSK Fotboll, säger Alexander. 

Alexander tar med sig många erfarenheter från sitt tidigare uppdrag hos IK Franke, erfarenheter som kommer bidra att utveckla VSK Fotbolls talanger. 

– Jag vill hjälpa akademin och spelarna att fortsätta utvecklas genom den kunskap jag bär med mig. VSK Fotbolls akademi har redan kommit långt och den ska fortsätta ta steg framåt vilket jag vill hjälpa till med, berättar 30-åringen. 

Alexander står för en positiv och utvecklande fotboll, något som stämmer överens med hur akademin bedriver sin verksamhet.

– Det viktigaste är att stå för en bra spelarutveckling. På fotbollsplan står jag för en fotbollsfilosofi där laget ska kontrollera matchbilden genom att vara bollförande, ha ett kortpassningsspel som tar sig genom motståndarlagets lagdelar och där vi vinner boll högt upp i plan. Detta är en filosofi som matchar väldigt bra med hur VSK Fotboll bedriver sin verksamhet i dagsläget, berättar Alexander. 

Alexander Rubin gör sin första träning med P17-laget i kväll. 

Text: Hampus Lundskog