Klart: Alex Lindelöv får A-lagskontrakt

Han kom till VSK:s akademi inför säsongen 2020, han fick ett lärlingskontrakt med A-laget på sommaren.
Nu har den blott 16-årige Alex Lindelöv skrivit på ett A-lagskontrakt med VSK.

– Jättekul att få chansen att ta sig an seniorfotbollen på allvar, säger Alex.

Alex Lindelöv skriver på sitt A-lagskontrakt

Vi tog och ringde upp Alex för att höra hur han tänker runt sitt första seniorkontrakt.

Grattis till kontraktet Alex – hur känns det?

– Det känns förstås jättekul att få chansen att vara med A-laget på riktigt. Jag har ju haft ett lärlingskontrakt tidigare och varit med A-laget till och från på träningar, men nu blir det på riktigt. Det ska bli spännande att ta steget till seniorfotbollen.

Blev du överraskad när Herman (Ottosson, sport och akademichef) kom med kontraktsförslaget?

– Jag blev väl kanske inte helt paff, jag har ändå tränat med A-laget så fort det gått, men mitt fokus under säsongen har varit på P19. Man kan väl säga att jag blev glatt överraskad när Herman kom, säger Alex.

Hur såg fjolårssäsongen ut för dig fotbollsmässigt?

– Säsongen började med att jag var med P17-laget och tränade och spelade, men det var bara en kort period. Huvuddelen av säsongen har jag tränat och spelat med P19. Jag har också fått vara med i de U21-matcher som A-laget spelat.

Ett lärlingskontrakt innebär att du har tränat med A-laget då och då – hur upplever det att det gått?

– Jag har nog varit med A-laget och tränat några gånger i veckan, jag tycker att det har gått riktigt bra. Det känns att ju mer man är med, ju mer kommer jag in i det och jag tycker att jag utvecklas snabbt och hänger med mer och mer.

Vilken position brukar du spela i och vad skulle du säga är dina spetsegenskaper som spelare?

– Jag är innermittfältare och spelar antingen som 10:a eller 8:a. Om jag ska säga något jag tycker jag är bra på så är det spelförståelse, att jag har fina passningar och att jag kan göra mina lagkamrater bra i deras spel.

– Under året som gått har jag utvecklat mitt spel och har blivit allt mer offensiv vilket gjort att jag oftare kommer in i straffområdet och lyckas göra mål.

Vad har du och Kalle (Karlsson, huvudtränare herrar) pratat om att du ska utveckla?

– Han har inte sagt så mycket mer än att jag ska fortsätta göra det jag gör och att våga göra saker på planen.

Avslutningsvis Alex, vad har du för mål för i år med ditt fotbollsspelande?

– Året handlar för min del om att försöka fortsätta utveckla mig på planen så mycket jag kan, så får vi se vart det leder någonstans. Jag har ingen stress på mig att jag måste få speltid just nu utan tänker att det här året blir till att känna på seniornivån. Visst ska jag kämpa för att få spela matcher men jag har inget jättefokus på det just nu, säger Alex avslutningsvis.

Vi säger stort Grattis till Alex som skrivit på ett treårskontrakt med VSK.